Signerer strakstiltak for klima

Publisert

Vårt medlem Coor er første aktør fra servicebransjen som slutter seg til åtte "Strakstiltak for klimatilpasning". Dette er et initiativ fra aktører i næringslivet som sikter på å hjelpe bedrifter med å ligge i forkant av myndighetskrav som vil komme i årene fremover.

-Coor forvalter ca. 15 millioner kvadratmeter eiendom ute hos våre nordiske kunder, som helt sikkert vil kjenne på klimaendringer årene fremover. FNs bærekraftsmål nr. 17 peker ut “Samarbeid for å nå målene” som vesentlig, som blant annet innebærer at vi må utføre og støtte opp om risikorvurderinger og rapportering etter felles standarder for å bevege selskap, bransjer og samfunnet aktivt mot grønn omstilling. Derfor signerer vi næringslivets strakstiltak, sier Stian Carlsen, Strategi- og Utviklingsdirektør i Coor.

Kartlegg fysisk klimarisiko for bedriften

Vi kan alle se levende for oss bilder fra Oslos gater sommerstid, med store basseng i veidumper der kumlokk har gitt opp for styrtregnet. Langtidsvarselet sier at det skal det bli bare mer av – over hele landet.
For å kunne fortsette å levere den beste servicen og de mest velfungerende arbeidsplassene også i fremtiden, må også bedriftens tjenestespekter utvides til å håndtere klimarisiko. For Coor betyr dette eksempelvis rådgivingstjenester for håndtering av overflatevann og flom på kundens lokasjoner, effektstyring av strømbruk lokalt og “grønnere” utnyttelse av asfalt-tungt næringsareal.

Klimatilpasning i alt arbeid

Arbeid og tiltak innen bærekraft i Coor har de siste årene skutt fart, og selskapet blir nå vurdert av flere eksterne og uavhengige organ slik som CDP, GRI, TCFD, EcoVadis, Sustainalytics ESG risk. Selskapet har også knyttet seg til Science Based Targets Initiative (SBTi), noe som innebærer en rekke forpliktelser innen reduksjon av utslipp.

Bakgrunnen for Strakstiltak for klimatilpasning

Gjennom en ny analyse og metodikk har NVE beregnet at det vil koste 85 milliarder å sikre bygg i Norge mot flom og skred. Over 200.000 bygninger trenger sikring. KBN og Fremtind tok derfor initiativ til å utarbeide et notat om næringslivets rolle i klimatilpasningen av Norge. Etter en workshop med en rekke medlemsbedrifter i Skift utarbeidet de et notat med forslag til tiltak næringslivet straks bør iverksette. Dette ble overlevert til Erna Solberg som svar på en oppfordring fra statsministeren høsten 2019.

Partene som har utarbeidet strakstiltakene er blant annet toppledere og fagpersoner i Umoe, Multiconsult, NITO, GK Gruppen, KLP, NMBU, Elektroforeningen, Norconsult, NRK, Agder Energi, Asplan Viak, Universitetet i Bergen/Bjerknessenteret, Formuesforvaltning, DNV GL og Fo°tprint Consulting – i tillegg til ledelse og fagpersoner i Fremtind, KBN og Skift.

Les mer og se alle åtte tiltakene på strakstiltak.no

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Bestill et møte med oss

Bestill et møte med oss

Er du medlem og ønsker bedre kontakt, eller vil du høre mer om fordelene ved å være medlem?