Feiret eksamen i fuktteknikk

Publisert

Tredje kull samlet på et brett.

Tredje kull av fuktteknikerutdanningen på Fagskolen Oslo hadde eksamen denne uken. 2 års studie er over og de nye fagskolespesialistene i fuktteknikk er klare til å redde flere bygg og bidra til bedre helse. Avslutningsmiddagen var på restaurant Molto Trattoria som driftes av 4Service.

Flere bedrifter i skadebegrensningsbransjen var til stede; Polygon ved Sigurd Austin, Skade1 ved Berit Joachimsen og Recover ved Joar Onsøien.

Rektor Kirsti Andresen ved Fagskolen Oslo framhevet det gode samarbeidet mellom skole og bransje.

Fagkoordinator Øivind Eriksen-Vik trakk fram svært spennende og aktuelle prosjektoppgaver som presenteres for både skole og bransje denne uken. Det er:

  • Utfordringer ved tørking av passivhuskonstruksjoner
  • Bedre fuktkompetanse gir økt bærekraft
  • Innemiljø og ventilasjon - Er det nødvendig å oppgradere ventilasjonen i eldre boliger bygget med naturlig ventilasjon for å sikre et godt innemiljø?
  • Utfordringer og løsninger i ishall dersom inneklimaet kun styres etter RF mål.
God timing

Bransjedirektør Jorulf Brøvig Silde i NHO Service og Handel hadde en hilsen til studentene der han snakket om den gode timingen dette har når det gjelder å øke sin kompetanse innen skadebegrensningsfaget.

- Skadebegrensning og skadesanering er godt plassert innenfor sirkulærøkonomien, og går en lys framtid i møte. Ny kunnskap og ny teknologi matcher den økte vektleggingen av bærekraftige forretningsmodeller og miljøvennlig håndverkspraksis. Forsikringsselskapene har begynt å vektlegge bærekraftige valg i sine løsninger og det diskuteres hvordan dette kan inngå i forsikringsavtalene, sier Jorulf Brøvig Silde.

Mer om studiet

Se mer her

 

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Bestill et møte med oss

Bestill et møte med oss

Er du medlem og ønsker bedre kontakt, eller vil du høre mer om fordelene ved å være medlem?