- Dette er vi veldig stolte av i Coor

Anna Carin Grandin er CEO og president i Coor.

- Vi er stolte over at våre klimamål er blitt godkjent som vitenskapelige og i tråd med Parisavtalen, sier Anna Carin Grandin, CEO og president i vårt medlem Coor.

For å begrense den globale oppvarmingen til 1,5 °C har Coor satt seg som mål å redusere direkteutslipp av klimagasser (scope 1) og indirekte utslipp fra energiforsyning (scope 2) med 75 % innen 2030. Hva gjelder indirekte utslipp knyttet til kjøp av andre varer og tjenester (scope 3) så har Coor satt seg som mål å sikre at 75% av denne typen utslipp kommer fra leverandører med mål godkjent av SBTi. Dette målet skal nås innen 2026.

– Som en ledende leverandør av Facility Management-tjenester er det naturlig for oss å jobbe mot langsiktig bærekraftig vekst. At klimamålene våre er godkjent av SBTi bekrefter at vi i klimaarbeidet vårt fokuserer på de riktige tingene, forklarer AnnaCarin Grandin.

Coor har også vedtatt SBTis mål om netto null, noe som betyr at Coor i 2022 vil jobbe med å sette strategien for å nå netto null klimagassutslipp og finne året da målet skal nås. I henhold til standarden er dette senest 2050, men Coor tar sikte på å utarbeide en strategi som vil gjøre dette mulig tidligere.

-Coor styrker kontinuerlig sin bærekraftskultur, og vi ser på dette som en måte å fremtidssikre selskapet på», fortsetter Grandin.

Green House Gas Protocol

Coor beregner sine klimagassutslipp i henhold til Green House Gas Protocol. Utslippene er delt inn i tre scopes (områder), som indikerer om utslippene er direkte eller indirekte.

  • Scope 1 inkluderer direkteutslipp fra Coors bilpark og maskinpark. Det langsiktige målet er å ha en helt fossilfri bilflåte.
  • Scope 2 omfatter indirekte utslipp fra lokaler der Coor har kontroll over overflødig energibruk. Det langsiktige målet er å bare bruke fornybare energikilder for elektrisitet, oppvarming og kjøling av lokalene.
  • Scope 3 omfatter indirekte utslipp fra innkjøpte varer og tjenester, samt kapitalvarer, ansattes pendling, avfallshåndtering og distribusjon. Utslipp fra innkjøpte varer og tjenester utgjør størstedelen av Coors klimapåvirkning. I tillegg til målet om at 75% av leverandørene har fått godkjent sine mål av SBTi, har Coor også satt seg som mål å redusere utslippene fra mat og drikke med 30% innen 2025 sammenlignet med 2018.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Bestill et møte med oss

Bestill et møte med oss

Er du medlem og ønsker bedre kontakt, eller vil du høre mer om fordelene ved å være medlem?