Toma tar #greenweekchallenge til nasjonalt nivå
Vårt medlem Toma satser i 150 kantiner over hele landet med utgangspunkt i matfestivalen Spis Grønt Uka i Kristiansand 27. september og 03. oktober.
Vårt medlem Toma satser i 150 kantiner over hele landet med utgangspunkt i matfestivalen Spis Grønt Uka i Kristiansand 27. september og 03. oktober.
Det er tredje år på rad matfestivalen arrangeres. Målet er å sette større fokus på bærekraftig og sunnere mat. Det skapes engasjement blant både bedrifter og mennesker i Kristiansand. Byens befolkning og bedrifter utfordres til å ta #greenweekchallenge.
Vår medlemsbedrift Toma tar utfordringen fra Kvadraturforeningen og har valgt å skalerer opp til å la satsingen gjelde alle sine 150 bedriftskantiner over hele landet.
Kvadraturforeningen i Kristiansand ble etablert i 1987, og har i dag en medlemsmasse på ca 90 % av byens butikker, kontorer, cafeer og restauranter, til sammen ca 300 medlemmer. De arrangerer nå Spisgrøntuka for tredje gang.
– Det er naturlig at Toma er en del av Spis grønt-uka. Vi er hele tiden opptatt av bærekraft. Ikke bare kommersielt, men som fagpersoner generelt. Vi klimaberegner menyene våre, har kuttet ut storfekjøtt og fokuserer på å redusere matsvinn, sier Kristian Bølgen. Han er Fagutvikler Mat og drikke i Toma og skal være til stede i kantinene for å presentere menyen for Spis grønt-uka.
– Vi synes nemlig prosjektet er så spennende at vi bruker anledningen til å servere grønnere, sunnere mat i alle kantinene rundt om i landet, sier han.
Menyen i uke 39 vil inneholde masse gode, grønne retter. Onsdagens meny er i regi av kokebokforfatter Hanne-Lene Dahlgren, som fronter årets Spis grønt-uke.
– Målet vårt er å lage bærekraftig mat uten å ta vekk matgleden. Og det føler jeg absolutt vi har fått til med denne menyen, sier Bølgen.
Mange tror at grønn mat er vegansk mat, men det stemmer ikke, i følge Toma sin fagutvikler.
– Det handler ikke om å bare spise grønnkål. Det handler om hvor råvarene kommer fra, og hva slags råvarer man bruker. Matindustrien står for 25 prosent av verdens Co2-utslipp, og det må vi gjøre noe med gjennom å ta ansvar og bevisstgjøre viktigheten av å velge bærekraftig.
Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?