Reduksjon av matsvinn i Næringslivets hus

Publisert

NHO, Matvett og vårt medlem Compass Group starter i dag bærekraftprosjektet; «NHO beste praksis kantine 2.0» med fokus på reduksjon av matsvinn i Næringslivets hus! Samarbeidsprosjektet vil vare i 12 måneder og målet er å redusere matsvinn med 30 prosent, samt øke bevisstheten blant ansatte.

På lanseringen ble de ansatte servert smoothie fra overskuddsfrukt i resepsjonen og det var innlegg fra scenen i lunsjen. En konkurranse om å definere sin matkastetype ble igangsatt og vil vare frem til fredag 27. september. Her vil deltagere i tillegg til å finne sin matkastetype, få skreddersydde tips og info om verdien av maten de kaster, både i kroner og klimagassutslipp.

Hvorfor er dette viktig?
  • I Norge kaster vi over 450 000 tonn mat hvert eneste år, og over halvparten av dette oppstår hos forbruker. I verdi tilsvarer dette over 20 milliarder kroner, og et CO2 utslipp på 1,3 millioner tonn klimagassutslipp.
  • Reduksjon av den spiselige delen av matavfallet (matsvinn) bidrar til å redusere vårt karbonavtrykk og beskytte miljøet i tillegg til bedre utnyttelse av verdifulle råvarer og håndverket som kreves.
  • Matavfall utgjør den tredje største avfallstypen i Næringslivets Hus, etter restavfall og papir.
  • I Næringslivets hus kaster hver av oss i snitt 12 kg spiselig mat i året, og med ca. 800 spisende gjester tilsvarer dette 9 200 kg mat i året.

Se Matvett

Vi forebygger matsvinn

Slik kommer du i gang med arbeidet mot matsvinn

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Bestill et møte med oss

Bestill et møte med oss

Er du medlem og ønsker bedre kontakt, eller vil du høre mer om fordelene ved å være medlem?