Sodexo, som er verdensledende innen integrerte måltidsløsninger og facility management, går sammen med den norske matstartupen Palett for å kunne tilgjengeliggjøre sunn og variert mat større deler av døgnet, samt tilby gjester å ta med mat til hjemmekontordager.
Samarbeidet handler bl.a. om å tilby Palett-produktene som er basert på bærekraftig design: smakfullt, ernæringsriktig og alltid lavt klimaavtrykk - under 0,5 kg CO2e per rett. Skal verden nå Parisavtalens mål om max 1,5 graders oppvarming, så må alle måltider være under denne grensen. Gjennomsnittet i Skandinavia i dag er 1,7 kg CO2e per rett.
- Utvalgte Sodexo-kunder får pilotere Palett "trustshops": Dette gir en praktisk løsning for ansatte som ønsker å ta med seg middag raskt fra kontoret, jobber overtid eller skal ha møter eksternt og ikke rekker lunsj i kantinen.
- Sodexos kunder i Oslo-området vil finne Palett-produktene integrert i sin vanlige kundeportal for møtemat og catering, og slik få enkel tilgang til enda større utvalg av sunn mat som gir svært lav miljøbelastning.
- I tillegg er en gruppe mindre bedrifter, uten egen kantine, med i pilotprosjektet for daglig levering av sunn og fersk mat, støttet av digital løsning for påmelding/avmelding for å unngå matsvinn. Dette markedsområdet er i rivende utvikling med mange aktører som prøver seg, og alliansen posisjonerer seg nå her.
Kirstine Holst, leder for bærekraft og strategi i Sodexo, understreker hvorfor dette partnerskapet er så viktig for en stor bedrift som Sodexo:
- Samarbeidet med Palett er et eksempel på hvordan store selskaper kan dra nytte av å jobbe med startups: Palett bringer en unik dynamikk til bordet med sin kreativitet og fleksibilitet, og er en god og rask innovasjonspartner for et stort selskap som oss, sier hun.