Stop Food Waste Day ble etablert av Compass Group USA og Save the Food i 2017. Formålet er å øke bevisstheten rundt matsvinn og oppfordre industrien til å redusere mengden mat som kastes. Dagen har nå blitt en internasjonal merkedag som markeres hvert år i løpet av Earth Week den siste uken i april.
Hvordan alle kan bli matreddere
Onsdag 24. april brukes til å informere om matsvinn på kantiner over hele landet, og gi inspirasjon til hvordan både industri og privatpersoner med enkle grep kan bli matreddere.
I samarbeid med Entra arrangeres det blant annet et Stop Food Waste Day-frokostmøte på Media City Bergen. Hit kommer Mette Nygård Havre, forfatter av boken «Spis opp maten», og Kristine Ullaland, daglig leder i Zero Waste Norge og blogger bak Grønare kvardag, for å dele sine innspill og tips.
Halvert matsvinnet innen 2030
NHO Service og Handel er en av flere organisasjoner som har undertegnet en avtale om å redusere matsvinnet i Norge med 50 prosent innen 2030. Klima- og miljødepartementet har koordineringsansvaret for satsingen.
På veien mot dette målet samarbeider en rekke aktører i bransjen med KuttMatsvinn og Matvett. Stop Food Waste Day er en del av dette.