4 av 10 kantiner lykkes

Publisert

kaster mat

Tall fra Østfoldforskning viser at det kastes 29.000 tonn spiselig mat fra hoteller, kantiner, restauranter og servicehandel. Men mange er på god vei mot bedring. Over 4 av 10 kantiner har nådd sin målsetting om å kaste mindre mat.

Det er hotellene som kaster mest per gjest med 115 gram, mens matsvinnet per kantinegjest er på 44 gram.

Målsetningen allerede nådd for deler av bransjen

42 prosent av deltakende kantiner og 20 prosent av hotellene har allerede nådd målsetningen om minimum 20 prosent reduksjon innen 2020, noe som viser at det gir resultater å innføre systematisk måling og forebyggende tiltak. Flere virksomheter ligger også godt foran skjema og har nærmest halvert matsvinnet sitt siden oppstart.

Mer om saken

Mann

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!

Bestill et møte med oss

Bestill et møte med oss

Er du medlem og ønsker bedre kontakt, eller vil du høre mer om fordelene ved å være medlem?