Må ut med erstatning i Seljord?

Publisert

#205

Henrik Bjørge.

Matvarehuset mistet på kort varsel kontrakt på matservering til de eldre på institusjoner i Seljord og kommunen overtok. Saken ligger nå hos Klagenemnda for offentlige anskaffelser (Kofa), skriver TA. NHO Service og Handel tror bedriften vil få erstatning.

Siden 2012 har Dyrsku'n arrangement stått for produksjonen av maten til de eldre og institusjonene i Seljord. Tidligere i år måtte den lokale matleverandøren gi tapt for Matvarehuset AS i Bergen, som ble valgt som ny leverandør. I tolvte time valgte politikerne å trekke tilbake avtalen. I stedet ble det satt ned et utvalg som skulle se hvordan kommunen selv kunne sette matopplevelser på dagsorden, skriver TA. Kommunen vil bruke de samme kokkene som er i sving i dag.

– Mulighetene for at Matvarehuset får erstattet et tap som de har hatt i denne saken er, etter min oppfatning, veldig stor, sier advokat hos NHO Service og Handel, Henrik Bjørge til avisen. Bjørge representerer Matvarehuset.

Hvor stor erstatningen blir kommer an på Kofas behandling av saken. Flere erstatningsscenarioer kan komme opp. Et av dem er at Seljord må betale Matvarehuset for ettårskontrakten som det aldri ble noe av. Bjørge mener kommunen fint kunne latt Matvarehuset levere mat i ett år, mens de i mellomtiden kunne ha spikret en solid plan for egenproduksjon av maten.

– Jeg stiller et stort spørsmål til hvorvidt dette hastearbeidet skal ende i et bedre matprodukt til de eldre. Det er i alle fall vanskelig å forstå ut ifra de dokumentene vi har sett, sier Bjørge til avisen.

Mer om saken (betalingsmur)

Henrik Bjørge

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!

Bestill et møte med oss

Bestill et møte med oss

Er du medlem og ønsker bedre kontakt, eller vil du høre mer om fordelene ved å være medlem?