ISS slutter seg til matsvinn-avtalen
Foto: ISS.
Vår medlemsbedrift ISS er en stor aktør også innen kantiner og catering. Nå skal selskapet halvere sitt matsvinn innen 2030.
Foto: ISS.
Vår medlemsbedrift ISS er en stor aktør også innen kantiner og catering. Nå skal selskapet halvere sitt matsvinn innen 2030.
Regjeringen og den norske matbransjen har undertegnet en avtale om å redusere matsvinnet i Norge med 50 prosent innen 2030. Avtalen er undertegnet av fem departementer, 12 bransjeorganisasjoner og et økende antall bedrifter. Dette er et satsingsområde for matbedrifter i NHO Service, som er kantiner, catering, storhusholdning, samt kafeer (drevet av arbeid og inkluderingsbedrifter).
ISS har, sammen med andre norske bedrifter, forpliktet seg til å være med og redusere matsvinnet i Norge med 50 prosent innen 2030. Matsvinn er en stor utfordring globalt som det ikke finnes en enkel løsning på. En tredel av all mat som produseres i verden blir ødelagt eller kastet. Bare i Norge kaster en gjennomsnittlig norsk forbruker 42 kg mat som kunne vært spist hvert år. Matsvinn i hele matkjeden utgjør 68 kg per år.
Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.