Positivt at regjeringen vil styrke arbeidslinjen

Publisert

Kvinne

Anne-Cecilie Kaltenborn er adm. dir. i NHO Service og Handel. Foto: Moment Studio

I regjeringens forslag til statsbudsjett, som ble lagt frem i dag, ble den ekstra arbeidsgiveravgiften fjernet.

- Det er bra at det nå er satt punktum for denne unødvendige ekstraavgiften, sier Anne-Cecilie Kaltenborn.  

Vi merker oss også regjeringens forslag om å sette opp personfradraget, samtidig som minstefradraget på trygd og lønn senkes. Dette mener vi er et positivt bidrag i arbeidet med å styrke arbeidslinjen. Dette håper vi vil gjøre det mer attraktivt å være i jobb enn å ikke være i jobb. 
 

- Det er mange bedrifter i våre næringer som trenger arbeidskraft. Ethvert grep som gjør det mer attraktivt å jobbe, er derfor svært positivt, sier Kaltenborn.  

Favorisering av utenlandsk netthandel 

Det er synd at regjeringen ikke tetter hullet som er på toll på tekstiler. I dag slipper utenlandske nettbutikker å legge på toll så lenge bestillingen er under 3000 kroner. Men denne tollen må norske nettbutikker betale. 

Stortinget bør derfor be regjeringen komme tilbake til Stortinget med et forslag om å avvikle denne tollen, eller beholde tollen, men fjerne 3000-kroners-unntaket. 

- Vi skulle dessuten gjerne sett at moms på brukte varer og reparasjoner ble fjernet, men det er bra at det pågår en utredning om dette, sier Anne-Cecilie Kaltenborn. 

Ikke innvilget søknad om bransjeprogram 

NHO Service og Handel har sammen med flere samarbeidspartnere søkt om midler til flere ulike bransjeprogram. I Kunnskapsdepartementets budsjettforslag er det innvilget to søknader, dessverre ingen av våre. Vi fortsetter arbeidet for å få gjennomslag for disse søknadene.

- Når partene tydelig viser at de klarer og enes om viktige bransjeprogram, innenfor områder som ansetter mange, er det for dårlig at kun 2 av 14 prosjekter får finansiering, sier Kaltenborn.

NHO om statsbudsjettet:
- Både eierbeskatning og offentlig pengebruk bør ned
 

De siste årenes dobling av norsk eierbeskatning og uforutsigbare skatteendringer har gjort det mer utfordrende for norsk næringsliv. - Årets statsbudsjett bidrar dessverre ikke til at det blir enklere å drive virksomhet i Norge, sier NHO-sjef Ole Erik Almlid.
Mer her 

Arbeid og Inkludering: 
- Et viktig gjennomslag for å få flere i jobb

Regjeringen vil bruke 468 millioner kroner mer på arbeidsmarkedstiltak neste år, ifølge budsjettforslaget som ble lagt frem i dag. – Dette viser at regjeringen tar arbeidsinkludering på alvor. Til tross for at den ordinære ledigheten er lav, økes antall tiltaksplasser, sier Kenneth Stien, direktør i Arbeid & Inkludering.
Mer her

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Bestill et møte med oss

Bestill et møte med oss

Er du medlem og ønsker bedre kontakt, eller vil du høre mer om fordelene ved å være medlem?