Parats tariffkonferanse 2024: -Tjenestesektoren sysselsetter absolutt flest

Publisert

Anne-Cecilie Kaltyenborn på scenen

Anne-Cecilie Kaltenborn på YS-forbundet Parats tariffkonferanse på Gardermoen i dag. Foto: Ulrik Øen Johnsen (Parat)

- Tjenestesektorens omfang og betydning fortsetter å øke, og betydningen for sysselsetting og dermed lønnsdannelse i Norge er dermed stor, sa Anne-Cecilie Kaltenborn, adm. dir. i NHO SH i et innlegg da YS-forbundet Parat samlet sine tillitsvalgte til tariffkonferanse over to dager på Gardermoen denne uken.

- Årets oppgjør er skummelt for partene fordi utviklingen av renten fremover vil påvirkes blant annet av resultatet. Det kan vi lese om i media daglig, sa Kaltenborn.

Godt organiserte bransjer

- Innen de bransjene, som vi har felles med Parat, er det mange som har tariffavtale. Innen sikkerhetsbransjen er det hele 9 av 10 årsverk som er omfattet av tariffavtale. Det er svært høyt. Bedriftene er opptatt av at det å ha tariffavtale gir en god ramme for å håndtere endringer i arbeidslivet, og er viktig for en god lønnsutvikling for landet vårt.

- Vi må også ta på alvor fremover at avtalefestet pensjon, AFP, ligger som en straffeskatt på det å ha tariffavtale. Dette er i ferd med å undergrave fornuften i det å ha tariffavtale. Dette må vi alle ta på alvor og gjøre noe med mellom dette og neste lønnsoppgjør, sa Kaltenborn.

Anne-Cecilie Kaltyenborn på scenen

Foto: Ulrik Øen Johnsen (Parat)

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Bestill et møte med oss

Bestill et møte med oss

Er du medlem og ønsker bedre kontakt, eller vil du høre mer om fordelene ved å være medlem?