-Det var et helt merkelig angrep

Publisert

Kaltenborn i TV-studio

Foto: NRK

-Det var et helt merkelig angrep av SV-leder Kirsti Bergstø på nettopp den delen av næringslivet som beviselig er gode på å inkludere de utenfor arbeidslivet, sa Anne-Cecilie Kaltenborn i Dagsnytt 18 i går.

- Det er eksempler på butikker der man har gratis arbeidskraft gjennom lav ytelse fra NAV, og ungdom er der i et halvår. Det må få bedre oppfølging sa Kirsti Bergstø, men understreket at hun ikke er motstander av lønnstilskudd.

- Det er vel få velferdsordninger som ikke kan bli misbrukt, men når det gjelder lønnstilskudd, som fremheves som noe man bør prøve ekstra, la det virke lengre, så er det rart å peke på det som et problem. Det er et av tilskuddene som virker. Etter et år er nesten syv av ti i jobb. Etter to år er 66 prosent fortsatt i jobb. Så er det også sånn at tjenester og handel er veien inn i arbeidslivet for mange, ikke bare når det gjelder lønnstilskudd-veien, men på mange andre måter, sa Kaltenborn. Hun fremhevet arbeids- og inkluderingsbedrifter og Ringer i vannet som metode.

Se innslaget her

Bestill et møte med oss

Bestill et møte med oss

Er du medlem og ønsker bedre kontakt, eller vil du høre mer om fordelene ved å være medlem?