Bedriftene må få hjelp med strømkostnader

Publisert

KrF fremmer representantforslag i Stortinget om støtte til bedrifter som har høye strømkostnader. Dette skjer etter at NHO har bedt om hjelp.

Siden desember har forbrukere fått avslag i sin strømpris over 70 øre i tillegg til andre hjelpeordninger for enkelte. NHO har bedt om at også bedriftene må få hjelp til å håndtere strømkostnadene i en spesiell situasjon, primært rettet mot små og mellomstore bedrifter i utsatte deler av landet. Nå har saken fått støtte på stortinget, hvor KrF fremmet et representantforslag.  

Krf skriver som begrunnelse for forslaget: Kraftprisen har økt ekstraordinært mye de siste månedene. En så stor prisøkning er en utfordring for samfunnet slik en kjenner det, med små forskjeller mellom folk, åpne idrettshaller, ungdomsklubber og kirker og et aktivt landbruk over hele landet. Derfor har Kristelig Folkeparti tidligere i vinter foreslått en makspris på 50 øre per kWt for alle strømkunder gjennom vintermånedene. Partiet mener derfor at regjeringen bør "videreføre strømkompensasjonen fra 1. april til 31. juni 2022, med en makspris på strøm på 50 øre per kWt eksklusiv merverdiavgift som skal gjelde alle strømkunder, fra husholdninger og sekundærboliger og frivillige og ideelle organisasjoner til næringsdrivende og bedrifter."

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Bestill et møte med oss

Bestill et møte med oss

Er du medlem og ønsker bedre kontakt, eller vil du høre mer om fordelene ved å være medlem?