- Regjeringen fjerner medisinen de selv ser virker

Publisert

Stortinget

Regjeringen la i dag frem forslag til støttetiltak under koronakrisen. "Vi er enige i regjeringens diagnose og medisin; Det er bedriftene som rammes hardest av smitteverntiltakene som må få kompensasjon. Men alle som trenger medisinen må få den. Ikke bare kultur og reiseliv", sier Anne-Cecilie Kaltenborn.

- Med disse tiltakene som er lansert i dag, undergraver Regjeringen logikken i at de bedriftene som er hardest rammet, skal kunne få hjelp av kompensasjonsordningen. Nå må man være del av den bransjen som regjeringen har pekt på - i dette tilfellet kultur og reiseliv. Dette slår fryktelig galt ut.  

- Catering, kantiner og vakthold er milliardbransjer som sysselsetter titalls tusen mennesker, og som leverer til både reiseliv, luftfart og kultur. Deres situasjon er nå minst like kritisk som kultur- og reiseliv, fordi de leverer tjenester til begge, og planene om oppsigelse er mer omfattende der enn i reiseliv. Pakkene som kommer må omfatte de bransjene som reelt er rammet, mener Kaltenborn.

-Som finansministeren sa på pressekonferansen i dag; "Bare det at den generelle kompensasjonsordningen har eksistert har vært viktig selv for bedrifter som ikke har brukt ordningen, fordi det har gitt trygghet". Det er derfor skuffende at den ordningen ikke forlenges. Dette er den ordningen som de fleste av våre medlemmer har pekt på som nødvendig for å forhindre unødvendige konkurser i tiden som kommer.

Regjeringens nye krisetiltak, Prop. 142 S (2019-2020)

Se også: Finansministerens innledning på pressekonferansen 21. september om økonomiske tiltak

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Bestill et møte med oss

Bestill et møte med oss

Er du medlem og ønsker bedre kontakt, eller vil du høre mer om fordelene ved å være medlem?