Du kan dra fordel av Norges nye universitet

Publisert

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen sammen med rektor Curt Rice da han presenterte nyheten om at regjeringen har sagt ja til OsloMet – Storbyuniversitetet (Foto: Sonja Balci).

Økt anerkjennelse og tyngde til glede for blant annet våre medlemmer. Det blir trolig konsekvensene når Høyskolen i Oslo og Akershus (HiOA) nå blir oppgradert til universitet.

Det ble vedtatt av kongen i statsråd, fredag. Norges nye universitet får navnet OsloMet - Storbyuniversitetet (på engelsk Oslo Metropolitan University).

Universitetsstatusen er en anerkjennelse av institusjonens faglige nivå. Det gir trolig større autonomi og dermed bedre muligheter til fagutvikling, forskning og til å utvikle nye og bedre utdanningsprogrammer.

- HiOA har lagt ned en betydelig innsats i arbeidet med å bli universitet. Jeg ser frem til at OsloMet skal gi samfunnet dyktige kandidater og mer kunnskap, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen i en pressemelding. 

- Vi gratulerer vår samarbeidspartner OsloMet med økt anerkjennelse og tyngde. Vi ser frem til å videreutvikle det gode samarbeidet vi har med universitet, sier Anne-Cecilie Kaltenborn, adm. dir. i NHO Service og Handel.

Samarbeidet favner vidt, fra speeddate mellom våre medlemsbedrifter og studenter på jobbjakt, til samarbeid om statistikk, bachelor- og masteroppgaver, kurs, lederutvikling og annet.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!

Bestill et møte med oss

Bestill et møte med oss

Er du medlem og ønsker bedre kontakt, eller vil du høre mer om fordelene ved å være medlem?