Vektere overtar politiets ansvar for fangetransport

Publisert

#205

Vektere får fra høsten av ansvaret for transport av fanger i politiets varetekt. De neste to årene vil Hafslund Sikkerhet AS ta seg av over 4.000 fangetransporter i tre av landets fylker.

Fra 1. oktober skal ordningen prøves ut i to år i Telemark, Vestfold og Søndre Buskerud. Dette er første gang ansvaret med å kjøre fanger i politiets varetekt overlates til et privat selskap. Hvis erfaringene er gode, kan dette bli et gullkantet vekstområde for vekterbransjen, som allerede har passert politiet i antall årsverk her til lands.

Politiet vil fortsatt stå for transporten av de farligste fangene selv, samt de tilfellene der rømningsfaren er stor. Det er politiet selv som i hvert enkelt tilfelle vurderer hvorvidt politiets egne ressurser skal brukes. - Vi regner med at vi kommer til å ta ca. 90 prosent av oppdragene, sier direktør Gjerde i Hafslund Sikkerhet. Politimester Ole Petter Parnemann i Søndre Buskerud politidistrikt regner med at den private fangetransporten vil kunne gjøre det mulig for politiet å spare ressurser.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Bestill et møte med oss

Bestill et møte med oss

Er du medlem og ønsker bedre kontakt, eller vil du høre mer om fordelene ved å være medlem?