Spenningene i frontfagsmodellen – hvordan håndteres de best?

Publisert

Mette Nilsen

Mette Nilsen er adm. dir. i ISS Facility Services Norge. Foto: ISS

- Frontfagsmodellen er med på å sikre konkurranseevnen og bevare arbeidsplasser. Den norske modellen og frontfagmodellen gir oss i ISS Norge gode føringer og riktige økonomiske rammebetingelser, sier Mette Nilsen, toppsjef i vårt medlem ISS Facility Services Norge.

Mette Nilsen deltok i debatt om frontfaget i Arendal i dag sammen med Øystein Dørum, sjeføkonom i NHO, Roger, Bjørnstad, sjeføkonom LO, Fredrik, Hauge, Unio og Steinar Holden, professor UiO.

Bakgrunn for debatten

Frontfagsmodellen er helt sentral i norsk lønnsdannelse. Modellen bidrar både til å sikre en tilstrekkelig stor konkurranseutsatt sektor og en likeartet lønnsutvikling for brede grupper over tid. Nettopp derfor har modellen også iboende spenninger, og er utsatt for kritikk. Flere ber om mer fleksibel lønnsdannelse og at enkelte grupper bør unntas fra frontfagsrammen. Men vil modellen håndtere dette, og hva er eventuelt konsekvensene om den ikke gjør det?

Diskusjonen vil blant annet gi deg innsikt i lønnsrammens betydning for modellens virkemåte, hvordan lønnsfordelingen i staten påvirker den samlede inntektsfordelingen, og hvorfor NHO hst akseptert ekstra tillegg til overenskomster som ligger lavt.

Dette arrangementet gir en god mulighet til å forstå frontfagsmodellens konsekvenser og utfordringer sett med ekspertenes øyne. Bli med oss på Mør Biffhus for en innsiktsfull diskusjon om forhold som vil bidra til å forme fremtidens lønnsdannelse i Norge.

Mer her

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Bestill et møte med oss

Bestill et møte med oss

Er du medlem og ønsker bedre kontakt, eller vil du høre mer om fordelene ved å være medlem?