- Gjør det enklere for sosiale entreprenører å levere til kommuner

Fra venstre, Zainab Mohsini, Kim Chi Dalevold, Marianne Vigneau, Sandra Tollefsen, Hodan Jama Farah og Fatima Melala.

Vårt nye medlem Sisters in Business i Asker ønsker seg tiltak som gjør det enklere for sosiale entreprenører å vinne oppdrag fra det offentlige.

  • Sisters in Business AS (SiB) er en pioner innen sosialt entreprenørskap, driver tekstil- og gjenbruksproduksjon og skaper arbeidsplasser for kvinner med flerkulturell bakgrunn. Bediften har 16 dedikerte ansatte på fulltid.
  • Fabrikk, produksjon og butikk er lokalisert på ombrukssenteret "Om igjen" på Slemmestad.
  • Sisters in Business har systue hos IKEAs varehus på Slependen og et tett samarbeid med IKEA. Her tar SiB imot en rekke oppgaver, inkludert interiørsøm, reparasjoner og omsøm av klær.
  • Visjonen er å ha positiv virkning på tre sentrale områder: mennesker, planeten og økonomien. Ønsker at næringsliv og kommuner skal samarbeide med sosiale entreprenører og skape bærekraftig samfunnsendring.

Les mer

- Som sosial entreprenører er vi viktig for mennesker i utenforskapet. Samarbeid med offentlig sektor, eller salg av produkter og tjenester til dem, burde være en naturlig del av forretningsmodellen. Men det er krevende å få kommuner til bruke bedrifter som vår, sier daglig leder Sandra Tollefsen i Sisters in Business. Et lyspunkt er at bedriften nylig vant et anbud med Asker kommune.

Tollefsen mener flere kommuner burde tenke nytt for at sosiale entreprenører kan utvikle seg og skape nye arbeidsplasser.

Stort innovasjonspotensial

-Krav til bærekraft i offentlige innkjøp gjør at sosiale entreprenører nå endelig kan levere tilbud i offentlige anskaffelser som kommunene lyser ut. Sosiale entreprenørskap representerer et stort innovasjonspotensial for offentlig sektor, sier Tollefsen.

Tollefsen mener at sosiale entreprenører står overfor en betydelig utfordring når det gjelder å vinne offentlige anbud, og det er viktig at det offentlige tar dette på alvor.

- For å innfri bærekraftige potensial er det nødvendig med en endring i regelverket for offentlige anskaffelser. Klare retningslinjer som fremmer og belønner sosialt entreprenørskap og bærekraft er avgjørende. Det må etableres definisjoner, krav og indikatorer som gjør det enklere å vurdere og velge bedrifter basert på deres sosiale og miljømessige hensyn, sier Tollefsen.

Hun ønsker enklere dokumentasjonskrav i anbudsprosesser og redusert byråkrati.

Nytt medlem i NHO Service og Handel

Tollefsen ser fram til å bruke bedriftens medlemskap i NHO Service og Handel til å sette fokus på hvordan sosialt entreprenørskap kan utvikle seg positivt.

- Sosialt entreprenørskap trenger at vi gjøre noe konkret sammen og skaper nye initiativ. Jeg håper at NHO vil engasjere seg i prosjekter sammen med oss, sier hun.

Se også: Vårt medlem Helt Med er kåret til Årets Sosiale Entreprenør 2023

 

mann

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Bestill et møte med oss

Bestill et møte med oss

Er du medlem og ønsker bedre kontakt, eller vil du høre mer om fordelene ved å være medlem?