Antall mottatte tilbud varierte fra ett til fire per del av konkurransen. Leverandørene viste en tydelig forpliktelse og evne til høyere kvalitetsstandarder og etisk og miljømessig forbedring. Kostnadene var høyere sammenlignet med tidligere kontrakter, men ble til dels oppveiet med gevinstene ved sunnere og kvalitetsmessig bedre sammensatte menyer.
Minst 70 % er hentet lokalt, selv om dette ikke var et krav i konkurransegrunnlaget. Rammeavtalen åpnet opp for deltilbud (totalt 9) og det kunne inngis tilbud på en eller flere av disse. Dette medførte at flere små lokale leverandører fikk tilbudt kontrakter på rammeavtalen. Denne nære relasjonen la til rette for et bedre samarbeid. Med en smal produktliste per leverandør, fikk man bedre kvalitet, ensartethet og pålitelighet. Dette var tydelig både på det enkelte skolekjøkkennivået, og i oppfølgingen av kontraktene. Man oppnådde et generelt høyt nivå av tilfredshet. Leverandørene gjennomførte ytterligere forbedringer etter at de ble oppmuntret til å jobbe for å oppnå en sertifisering for lokalprodusert mat.
- Kontraktens gjenstand: Forsyning og levering av ferske/økologiske matvarer.
- Tekniske spesifikasjoner: Budgiverne var pålagt å levere detaljerte redegjørelser for rutiner med hensyn til økologisk mat, samsvar med standarder for dyrevelferd (hvor dette er relevant), krav til hygiene og bearbeiding av mat og opplysninger om innkjøpsprosessen, produksjons- og transportordninger
- Tildelingskriterier: Det økonomisk mest fordelaktige tilbudet vurdert på grunnlag av nettopris (50 %), evne til å levere innen tidsfristen (15 %), kvalitet og matvareutvalg (15 %), ordninger og fasiliteter for mathåndtering (10 %) og ressursbruk (10 %)
- Ved evalueringen av «ressursbruk», så man blant annet på leverandørenes forslag til å redusere miljøkonsekvenser ved anskaffelsen; reduksjon av emballasje, avfallsminimering, mulighet for gjenvinning og kompostering, og standarder for dyrevelferd.