46 prosent får ikke riktig kompetanse i sikkerhet og beredskap

Arne Stadheim er direktør for sikkerhet og beredskap i NHO Service og Handel.

46.2 prosent av bedriftene innen sikkerhet og beredskap får ikke tak i riktig kompetanse i et stramt arbeidsmarked, viser en fersk undersøkelse fra NHO Service og Handel.

-1 januar 2023 var fristen for å gjennomføre regodkjenningseksamen innenfor vekterfaget. Tilbakemeldingen fra våre medlemsbedrifter viser at en del av fjorårets godkjente vektere, ikke lengre er å anse som godkjent. Dette gjør en vanskelig rekrutteringssituasjon, enda mer krevende for sikkerhetsbransjen, sier Arne Stadheim, direktør for sikkerhet og beredskap i NHO Service og Handel.

Sikkerhetsbransjen gjennomfører flere prosesser for å få styrket rekrutteringen.

- Vi har igangsatt et partssammensatt prosjekt, hvor sikkerhetsbransjens anseelse, tillit og verdi i et samfunnsikkerhetsperspektiv skal belyses. AFI (Arbeidsforskningsinstituttet) utarbeider rapporten, og har blant annet sentrale justispolitikere, strategiske og taktiske ledere i politiet, ledere og medarbeidere i sikkerhetsbransjen og andre relevante aktører på respondent-lista. Prosjektet er tenkt ferdigstilt på vårparten 2023, sier Arne Stadheim.

Sikkerhetsbransjen samarbeider med IMDI (Integrerings og Mangfoldsdirektoratet), om et prosjekt som tar for seg mellomleder- og rekrutteringkompetanse som de førende stikkordene.

Arne Stadheim sier at første prioritet er å gjøre sikkerhetsbransjen til en naturlig del av samfunnets beredskapsmessige samvirkefellesskap.

-Vi mener dette gir en forutsigbar beredskap, hvor aktørene som deltar i oppgavehåndteringen i samfunnsmessige kriser, er øvet, trent og mobilisert for oppdraget. Dette mener vi øker relevansen og anseelsen til bransjen, og vil gjøre det mer attraktivt for unge mennesker å velge sikkerhetsbransjen som yrkesvalg, sier han.

Se også
2 av 3 NHO-bedrifter mangler folk med riktig kompetanse – 38 000 nye ansatte trengs

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Bestill et møte med oss

Bestill et møte med oss

Er du medlem og ønsker bedre kontakt, eller vil du høre mer om fordelene ved å være medlem?