Én av fem vektere i Avarn Security er sykmeldte: – Koster oss så ekstremt mye penger

Publisert

I januar hadde Avarn Security en ekstrautgift på sykepenger på 6,2 millioner kroner. – Det er bedriftene som får regninga for frislipp av smitten, sier administrerende direktør, Kjell Frode Vik til FriFagbevegelse.

Med stor smitte blant folk, øker også sykefraværet. Foreløpige tall fra Nav viser at det ble 56.000 nye personer med legemeldt sykefravær i uke 6. 28.900 personer ble sykmeldt med koronarelaterte diagnoser.

90 prosent av sykemeldingene skyldes korona

En av bedriftene som merker det høye sykefraværet er vekterbedriften Avarn Security. I januar hadde selskapet et sykefravær som var tre ganger så høyt som normalt, med et snitt på rundt 20 prosent. På noen enheter nærmet sykefraværet seg 30 prosent.

-Vi har ikke tallene for februar enda, men det kommer ikke til å bli noen lavere enn for januar, sier administrerende direktør i Avarn Security, Kjell Frode Vik.

Rammer bredt

Tall fra NHOs medlemsundersøkelse viser at høyt sykefravær rammer bredt. 23 prosent av bedriftene innen sikkerhet og beredskap melder om et sykefravær som er høyere enn 10 prosent, og 31 prosent av bedriftene har et sykefravær på mellom 5 og 10 prosent. For renholdsbedrifter har over halvparten av bedriftene et sykefravær over 10 prosent.

Nesten 40 prosent av sikkerhetsbedrifter har et sykefravær som er mer enn 7 prosentpoeng høyere enn normalt, mens for renhold bikker tallet 40 prosent. Totalt har 1 av 2 bedrifter i NHO Service og Handel et sykefravær som er over 4 prosentpoeng høyere enn normalt.

Mer om saken

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Bestill et møte med oss

Bestill et møte med oss

Er du medlem og ønsker bedre kontakt, eller vil du høre mer om fordelene ved å være medlem?