Slik ungår du å bli lurt av faktura-svindlere

Publisert

faktura

Eksempel på falsk faktura.

Falske fakturaer og nettsvindel øker under koronakrisen. Kriminelle lager falske fakturaer knyttet til produkter og tjenester som nå er særlig etterspurt, som for eksempel antibac.

-  Det er viktig å sikre gode fakturarutiner slik at man er sikker på at fakturaer som mottas er reelle og knyttet til konkrete bestillinger og oppdrag, sier Runar Karlsen direktør for Sikkerhet og Beredskap i NHO Service og Handel.

En av våre medlemsbedrifter, som har lang erfaring med å håndtere faktura-kriminelle, er Skan Kontroll. På bedriftens nettside finner du følgende advarsel:  Det belgiskregistrerte firmaet FACILITY PEOPLE sender i disse dager ut fiktive fakturaer på varer du ikke har bestilt. Fakturaen pålydende 2 614 € (ca. kr. 33.908,-) er for Antibac og førstehjelpskofferter.

Firmaet forsøker å utnytte bedrifter i et sårbart tidspunkt og spiller på frykten for smitte og den enorme etterspørselen etter desinfeksjonsprodukter.

Bedragerne utsteder fakturaer til næringsdrivende som ikke har mottatt noe produkt eller inngått noen avtale.

Det viktigste tiltaket man kan påse er at man ikke betaler for noe man ikke er 100% sikker på er bestilt. Det er opp til utsteder av fakturaen å dokumentere at produktet eller tjenesten er bestilt av fakturamottaker.

Se også: Forbrukertilsynets råd mot fakturasvindel

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Bestill et møte med oss

Bestill et møte med oss

Er du medlem og ønsker bedre kontakt, eller vil du høre mer om fordelene ved å være medlem?