Vil ha vektere med på Yrkes-NM

Publisert

#205

Runar Karlsen.

Hvordan ta vekterfaget til nye høyder? Et av virkemidlene er å få vektere med på Yrkes-NM, mener fagsjef for Sikkerhet og Beredskap i NHO Service og Handel, Runar Karlsen.

Torsdag og fredag var NHO Service og Handel og Norsk Arbeidsmandsforbund (NAF) samlet på Hurdalsjøen Hotell for til samarbeidskonferanse. Både toppledelsen i bedrifter og hovedtillitsvalgte var representert for å drøfte felles interesser for sikkerhetsfaget, både hva man har oppnådd og hvor man i fremtiden vil ha fordeler av et tett, godt samarbeid.

-  Vi prøver å få til en samarbeidskonferanse en gang i året. Dette er for å snakke sammen, drøfte tidsaktuelle temaer, felles interesser og mål. Vi jobber med saker som skal gagne hele bransjen, sier Karlsen.

Yrkes-NM

Et punkt på programmet var WorldSkills/Yrkes-NM for sikkerhetsfaget. WorldSkills er en ideell organisasjon som arbeidet for å høyne statusen, interessen og kvaliteten på norsk yrkesutdanning, og et av virkemidlene er å arrangere årlige yrkeskonkurranser. Til høsten vil Karlsen se sikkerhetsfaget også på deltakerlisten.

-  Yrkes-NM går på kompetanse og omdømme, og vi vil ha sikkerhetsfaget med. Dette er et felles prosjekt mellom oss og Norsk Arbeidsmandsforbund. Vi ønsker å legge til rette for konkurransen, men vi har ikke landet innholdet ennå, sier han.

-  Dette er ment for å løfte vekterfaget. Vi er de første i Skandinavia som vil få til dette for vektere, legger han til.

#205
Samarbeid

NHO Service og Handel og NAF har de siste årene jobbet tett for å få større gjennomslagskraft. Dette har blant annet resultert i ny lærerbok for vektere og en intensjonsavtale.

- På konferansen fikk vi en diskusjon omkring intensjonsavtalen. Politiet får frigitt ressurser til å gjøre viktig arbeid – som vi blant annet har sett i Bodø etter en brann i en Coop Prix-butikk, og vi ser at politiet nå snakker annerledes. Dette gir status og anerkjennelse til yrket, sier han.

Dialog

Karlsen trekker fram viktigheten av å kunne samles til en samarbeidskonferanse for å enes om hvor veien går videre for bransjen.

- Dialog og det å ha en felles oppfatning av hvor vi er og hvilken retning vi skal videre er viktig. Dette er en arena for å snakke de store linjene, skape omdømme og annerkjennelse. I tillegg får vi også sett på utfordringene i fremtiden, sier Karlsen.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!

Bestill et møte med oss

Bestill et møte med oss

Er du medlem og ønsker bedre kontakt, eller vil du høre mer om fordelene ved å være medlem?