De holder deg trygg på festival i sommer

Publisert

#205

VAKTHOLD: Protect Vakthold og Sikkerhet har siden 2011 hatt sikkerhetsansvaret for Molde Jazz, en svært populær festival som i år solgte nærmere 30.000 billetter.

Mens du koser deg med venner og god musikk på festival, er det alltid folk på vakt for å sørge for at du er trygg.

Festivalsommeren er for lengst i gang, og med dette er også hundrevis av vektere i arbeid rundt om i hele landet. Forrige uke ble Molde Jazz arrangert, som solgte nærmere 30.000 billetter og omtrent 60.000 mennesker besøkte byen i løpet av arrangementet.

Siden 2011 har NHO Service og Handel-medlem, Protect Vakthold og Sikkerhet, hatt sikkerhetsansvaret – med Petter Nilsen og Petter Koch i spissen som sikkerhetsledere - for den populære festivalen.

- Når det er store festivaler som Molde Jazz, så er det mye logistikk. På denne festivalen var det over 120 konserter på flere ulike arenaer – dag, morgen og kveld. Dette medfører mye forflytning av store folkemasser, og det er alltid en utfordring, sier Dick Hansson, daglig leder for Quality Security, som Protect Vakthold og Sikkerhet er en del av.

#005

LOGISTIKK: Forflytning av store folkemengder krever god planlegging. Her noen av Protect Sikkerhet og Vakthold-teamet samlet under Molde Jazz.

2.000 timer

I alt hadde selskapet et femtitalls vekter i sving, som la ned 2.000 timers arbeid under festivalen. I tillegg hadde de ansvar for sikkerheten på 90 prosent av utestedene i byen.

- Vi er servicemedarbeidere og sørger for at folk har sikre på festival. Vi sørger for at alle har det bra – fra de kommer på til festivalen til de går hjem. Dette innebærer alt fra å ta hånd om barn som har kommet bort fra foreldrene, til å hjelpe personer som for eksempel har fått et skrubbsår. Det er et stort spekter av ting vi utfører, forklarer Hansson.

Ros fra festivalsjefen og politiet

Og nettopp måten vekterselskapet opptrer på, er noe festivalsjef for Molde Jazz, Hans-Olav Solli, verdsetter høyt.

- Protect er en stor del av vårt apparat, og et profesjonelt vakthold er et must på festivaler i dag. Protect har vi hatt et langt samarbeid med og de gjør en veldig god jobb. Det jeg er aller mest fornøyd med er at de opptrer som vertskap for festivalen, på lik linje med de frivilligere, sier Solli.

Også Tor Anders Evensen, avsnittsleder ved vakt- og beredskapsseksjonen ved Molde politistasjon, roser arbeidet til Protect. Han forteller til rbnett.no at sett i forhold til hvor mange mennesker det var i byen under festivalen, så gikk arrangementet smertefritt.

- Det skyldes nok mye bra vakthold både på jazzens arrangement og på utestedene gjennom uka, sier han til avisa.

130 arrangementer

Det er ikke tvil om at sommeren er en travel tid for mange i vekterbransjen. I tillegg til alle faste sikkerhetsavtaler, har Protect og Quiality Security oppdrag på over 130 arrangementer i løpet av sommermånedene. Denne helga er det Månefestivalen i Fredrikstad som står for tur.

- I løpet av helga er det cirka 13.000 besøkende. Den er ikke like stor som Molde Jazz, men det er en veldig hyggelig festival, sier Hansson.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!

Bestill et møte med oss

Bestill et møte med oss

Er du medlem og ønsker bedre kontakt, eller vil du høre mer om fordelene ved å være medlem?