I fjor reddet norske vektere 285 liv

Publisert

#205

Faksimile Rana Blad.

I fjor reddet norske vektere 285 liv. Statistikken for sikkerhetsbransjen viser at vektere redder liv og gir stadig mer førstehjelp, skriver Rana Blad.

Marius Berg Heggli fra Rana jobber som vekter for Nokas på Oslo S. Hjertestans, overdoser og selvmordsforsøk er noe han og kollegene opplever jevnlig.

– Det er godt å vite at jeg kan gjøre noe for å berge liv, men det er ikke alltid jeg vet hvordan det ender, sier Berg Heggli til avisen. For så snart helsepersonell tar over, får han sjelden vite utfallet.

– Jeg regner med tallene er større i Oslo enn andre steder. Uansett viser det bare at vi er profesjonelle og er en stor ressurs i det daglige, sier Berg Heggli som for mange er kjent gjennom tv-seriene Nattarbeiderne 1 og 2 og Oslo S.

Det hender han blir gjenkjent, og det har vært mange gode tilbakemeldinger å få.

I 2015 ga vektere førstehjelp til 1.830 personer, mens det i 2016 var 2.120 personer som fikk førstehjelp, ifølge NHO Service. Drilling på førstehjelp og hjertestarting er en del av jobben, skriver Rana Blad.

Mer om saken

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!

Bestill et møte med oss

Bestill et møte med oss

Er du medlem og ønsker bedre kontakt, eller vil du høre mer om fordelene ved å være medlem?