- Mer vold mot dørvakter

Publisert

#205

Runar Karlsen, fagsjef for Sikkerhet og Beredskap i NHO Service.

To ordensvakter og to andre ble skutt ved utestedet Blå i Oslo natt til 9. juli. - Vold og trusler mot vakter i utelivsbransjen har blitt et større problem de siste årene. Det forteller fagsjef for Sikkerhet og Beredskap, Runar Karlsen, til P4 Nyhetene.

- Man ser en økt bruk av våpen. Ikke nødvendigvis skytevåpen, men også andre typer våpen som kniv og lignende. Vi ser også at folk har lettere for å ty til vold når de ikke får det som man vil og man blir bedt om å forlate et utested, sier Runar Karlsen i NHO Service til P4 Nyhetene.

Hør uttalelsene til Runar Karlsen til P4 her.

I fjor ble det anmeldt 350 hendelser mot vektere, men Karlsen frykter tallet blant ordensvakter kan være det dobbelte. Dette er det ikke konkrete tall på da de først startet å registrere antallet vold og trusler mot dørvakter nå i sommer.
 
Fra og med 2018 blir også ordensvakter underlagt loven om vaktvirksomhet, på lik linje som vektere, noe som skal sikre at også ordensvakter får en grundigere opplæring. Men fortsatt vil det ikke være obligatorisk for utesteder å bruke ordensvakter som kommer fra et vaktselskap med denne opplæringen, noe Karlsen mener bør være et krav.
 
- Vi har kommet et godt stykke på vei. Og vi har fått gjennomslag for å evaluere ordningen etter et år, slik at vi kan se om det her er godt nok eller ikke, sier fagsjefen.

Bestill et møte med oss

Bestill et møte med oss

Er du medlem og ønsker bedre kontakt, eller vil du høre mer om fordelene ved å være medlem?