Tillitsvalgte og ledere i partsammensatt prosjekt lærer av NAV og Mester Grønn

Publisert

Kvinne og mann foran blomster og plakaten Mester Grønn

HR-direktør Rita Bondeson Børke og hovedverneombud Henrik Jagland i Mester Grønn (Foto: Mester Grønn).

Mester Grønn har jobbet mye med psykisk helse, med nærvær og fravær og er godt fornøyd med resultatene, fortalte HR-direktør Rita Bondeson Børke, en av innlederne på en konferanse i Bergen i dag i regi av prosjektet Ren Tilstedeværelse.

Prosjektet Ren Tilstedeværelse er et samarbeid mellom NAF og NHO Service og Handel, medlemsbedrifter og Hovedorganisasjonenes fellestiltak (HF). Målet er å løfte renholderes status, heve kompetanse og skape en bedre hverdag.

– Vi satte oss et tydelig mål om 95 prosent nærvær, forteller Rita Bondeson Børke. Hun er HR-leder i Mester Grønn med 1.800 ansatte i 147 butikker over hele landet.

I Mester Grønn fikk hovedverneombud og arbeidsgiver hjelp av arbeidslivssenteret i NAV og startet en prosess der hele organisasjonen deltok. Et virkemiddel underveis var appen tankevirus. Mester Grønn la vekt på tiltak som ledet til at flere følte seg tryggere i lederrollen, ble bedre rustet som ledere og at bedriften fikk en bedre åpenhetskultur.

- Vi har hatt fokus på hva en kan gjøre fremfor hva en ikke kan gjøre på jobb, sier Rita Bondeson Børke.

- Du snakker om å normalisere livet, hva vil det si?

- Det betyr at livet består av oppturer og nedturer, sorger og gleder, død og kjærlighet, skilsmisser og plager, og det er lov å være lei seg uten at du må sykmeldes.
-Vi ønsker at ansatte skal kunne komme på jobb selv om de har mistet noen de er glade i, selv om de står midt i en skilsmisse. Kanskje er jobben da viktigere enn noen gang. Som en arena for mestring og hvor hjernen må fokusere på noe annet enn det som er trist og leit, sier Rita Bondeson Børke.

Annette Paul.

God hjelp fra NAV

NAV Arbeidslivssenter fins i alle fylker og bistår bedrifter i arbeid med å redusere sykefravær. Annette Paul, rådgiver fra NAV Arbeidslivssenter Vestre Viken, ga råd og tips om hvordan man kan jobbe partssammensatt for å organisere tiltak. Hun har bistått Mester Grønn som har benyttet kurspakken ”Sees i morgen” som setter psykisk helse på dagsorden.

- Det handler om at partene jobber sammen om å finne løsninger på hvordan de skal få et godt psykososialt arbeidsmiljø , og deretter må alle gå på den samme stien, sier Annette Paul.

Konferansen arrangerte workshop og deltagerne laget skisser for mulige lokale opplegg.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Bestill et møte med oss

Bestill et møte med oss

Er du medlem og ønsker bedre kontakt, eller vil du høre mer om fordelene ved å være medlem?