Dyneløfting om dynelufting

Publisert

#205

Slik blir du kvitt midd. Foto: ColourBox.

Det er for lite dynelufting i Norge, viser en undersøkelsen utført for vår medlemsbedrift ISS. Tre av ti nordmenn lufter dyna bare én gang i året eller sjeldnere.

Hver fjerde nordmann lufter dyna to til fire ganger i året. De øvrige gjør det oftere enn det, eller vet ikke hvor ofte dyna luftes.
Dynelufting må ikke forveksles med dyneløfting - som går ut på å avsløre andres menneskers private saker.

Vår medlemsbedrift ISS minner om at dynelufting gjøres for å få ned fuktigheten i sengetøyet. Midd trives ekstra godt i fukt. Norges Astma- og Allergiforbund opplyser at dyna kan luftes på soverommet, ved å bre den godt bakover slik at innsiden vender opp. Ellers anbefaler forbundet jevnlig vask av dyner og puter.

Jevnlig vask av dyner og puter på 60 grader eren god metode for å unngå at sengen din blir et festmåltid for midd. Midden tåler ikke den høye temperaturen.

– Sjekk vaskelappen først, men de aller fleste dyner og puter kan i vaskes i maskin på 60 grader. Du bør imidlertid unngå å bruke skyllemiddel. Puter trenger som regel hyppigere vask enn dyna, sier Irene Sørgård Brekke i ISS.

Det er viktig etter vasken at dyner og puter tørker godt, helt til fukten er ute. Har du en dyne som ikke tåler så høy temperatur, er løsningen å fryse den ned hvis du vil kvitte deg med midden.

Undersøkelse er utført i 2017 av YouGov på oppdrag for ISS, i følge Newswire.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!

Bestill et møte med oss

Bestill et møte med oss

Er du medlem og ønsker bedre kontakt, eller vil du høre mer om fordelene ved å være medlem?