Boka "Det mørke arbeidslivet"

Publisert

#205

Adm dir Anne-Cecilie Kaltenborn i NHO Service (t.v.) og adm dir Jon Sandnes i Byggenæringens Landsforening tok del i panelet som diskuterte hvordan å bekjempe arbeidslivskriminalitet (Foto: Bjørn Ove Fjellandsbø).

Anne-Cecilie Kaltenborn i NHO Service deltok under Arendalsuka i et panel som diskuterte det som kom frem i boka "Det mørke arbeidslivet".

Boka har undertittelen «Menneskehandel, arbeidsmiljø­kriminalitet og sosial dumping» og er laget av Torgny Hasås (red.), Brede Edvardsen, Steinar Rindhølen, Jan-Erik Støstad, Vilde Fastvold Thorbjørnsen og Anne Mette Ødegård på Gyldendal forlag.

 – Et mål har vært å gi arbeidslivs­kriminalitet et ansikt, sier Brede Edvardsen. Han er forbundssekretær i Norsk Arbeidsmandsforbund og medforfatter av boka.

Panelet som diskuterte boka besto av representanter for næringsliv og offentlige myndigheter.

Anne-Cecilie Kaltenborn ga uttrykk for at det var en god og modig utgivelse som ville få betydning for hvordan arbeidslivskriminalitet skulle bekjempes.

 Boka har flere eksempler på utenlandske og også norske selskaper som bryter loven og praktiserere sosial dumping. Hun nevnte hvordan NHO Service og Arbeidsmandsforbundet sammen hadde lagt fram et forslag for regjeringen om forbud for private å kjøpe renholdstjenester av ikke godkjente renholdsfirmaer. "Vi har allerede fått et forbud mot dette for firmaer, men det er langt igjen til mål,  sa Kaltenborn.

Bestill et møte med oss

Bestill et møte med oss

Er du medlem og ønsker bedre kontakt, eller vil du høre mer om fordelene ved å være medlem?