Spar 1700 kroner på å bruke handlenett

Publisert

Foto: Colourbox

Vårt medlem Rema 1000 har etablert en plastposekalkulator hvor du kan regne på hvor mye du kan spare dersom du dropper plastposen og heller bruker en ryggsekk eller et handlenett. Dersom du handler tre ganger i uka, og bruker to plastposer hver gang, kan du spare 1700 kroner ved i steden å bruke handlenett.

Handelens Miljøfond er etablert av Virke, NHO Service og Handel og næringslivet.

Se her

Se kalkulatoren her

Fra 1. mai økte prisen på plastposer med minst ei krone i norske matbutikker. Siden 2016 har vårt årlige bruk av plastposer gått fra nesten 900 millioner, til under 600 millioner kroner. Med den nye økningen vil prisen for en plastpose være minst 5,50 kroner. Alle de store dagligvarekjedene er medlemmer i Handelens Miljøfond, som mottar det meste av hva vi betaler for posene.

Målet er å få nordmenn til å handle mindre poser i butikken. Norge og EU har begge et mål om at vi kun skal bruke 40 poser per år innen utgangen av 2025. Det er ganske kort tid til, særlig med tanke på at vi i fjor brukte 104 poser per person i året. Utviklingen er likevel god, i 2022 brukte vi 132 poser per person.

Totalt sett ble det solgt 574 millioner plastposer i fjor. Det er en betydelig nedgang fra de siste årene. I 2016 var forbruket hele 888 millioner.

Mer om saken her

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt