Brukthandel tema på høring i energi- og miljøkomiteen

Publisert

Illustrasjonfoto. Foto: XXL

Hvordan kan vi få fart på brukthandel, reparasjon og utleie av utstyr? Det var tema for NHO Service og Handels innlegg i Energi- og miljøkomiteens høring om Statsbudsjettet for 2024.

- Skal flere forbrukere velge å handle brukt eller reparere varer, må det lønne seg fremfor å kjøpe nytt. Derfor er vi opptatt av å fjerne merverdiavgiften på brukthandel, reparasjon og utleie av utstyr, sier Skjalg Engebø, direktør for politikk og kommunikasjon i NHO Service og Handel.

Ifølge OECD er Norge i verdenstoppen i høyt materielt fotavtrykk per innbygger. Denne utviklingen må snus. En sentral del av det er å stimulere til mer ombruk og gjenbruk av varer. Det er et viktig bidrag for å få fart på sirkulærøkonomien.

- En kan jo spørre seg hvorfor staten skal dra inn merverdiavgift hver gang den samme jakken selges i en bruktbutikk. En fjerning av merverdiavgiften vil bidra til at flere aktører i handelsnæringen kan utvikle forretningsmodeller innenfor bruktsalg og reparasjon av varer, sier Engebø.

Derfor ba NHO Service og Handel i dagens høring om at komiteen ber regjeringen sørge for en utredning som belyser fordelene og ulempene med å fjerne merverdiavgiften på brukthandel, reparasjon og utleie av varer.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Bestill et møte med oss

Bestill et møte med oss

Er du medlem og ønsker bedre kontakt, eller vil du høre mer om fordelene ved å være medlem?