Samlet inn over 120 tonn batterier!

Publisert

Miljøagent Iben (9år) deltok i Batterijakten sammen med 17.000 fjerdeklassinger (Foto: Johnny Vaet Nordskog).

Over 17.000 fjerdeklassinger har de siste tre ukene vært på Batterijakten, i regi av Miljøagentene, i samarbeid med vårt medlem Clas Ohlson, VARTA og Batteriretur. Barna samlet inn over 120 tonn batterier til gjenvinning. Se alle vinnere.

Batterijakten er en landsdekkende skolekonkurranse i regi av Miljøagentene, hvor målet er å lære elevene om gjenvinning og hvordan vi kan bli bedre til å ta vare på jordens ressurser.

– Batterijakten er en miljødugnad, som gir alle fjerdeklassinger mulighet til å engasjere seg og bidra til et bedre miljø. Det er kjempegøy å se innsatsen til barna! De har engasjert familie og venner, og satt lokalmiljøene i sving de siste ukene, forteller Julie Vestgren Pettersen, prosjektleder i Miljøagentene.

Over 806 tonn

Batterijakten gikk for tiende gang denne våren, og aldri før har flere vært med på aksjonen. 850 fjerdeklasser har trålet land og strand etter brukte husholdningsbatterier.

Siden oppstarten i 2013 har over 100.000 elever landet rundt samlet inn over 806 tonn batterier. Butikksjef og prosjektleder fra Clas Ohlson Asad Durrani er stolt over hva barna får til.

– Batterijakten har blitt større fra år til år, og det er veldig inspirerende å møte alle stolte barn som kommer innom våre butikker ofte med flere hundre kilo innsamlet per klasse. Batterijakten er et høydepunkt for oss som jobber i butikk, sier Asad Durrani butikksjef i Clas Ohlson.

Premiering

For å samle poeng og vinne konkurransen har klassene både løst ukesoppdrag og samlet inn batterier. Gjennom ukesoppdragene har barna fått slippe kreativiteten løs og laget batterikunst, grønne slagord og miljøvennlige oppfinnelser.

Klassen som gikk helt til topps var 4A på Foldnes skule, i Øygarden kommune i Vestland. De var blant klassene med flest mulig poeng og ble trukket ut som de heldige vinnerne. Hovedpremien som er på 20.000 kroner, oppfordres elevene til å bruke på noe miljøvennlig som kommer hele klassen til gode.

På andreplass kom 4.trinn på Rosmælen skole og Barnehage, fra Melhus i Trøndelag. På tredjeplass kom 4.trinn på Harstad Montessoriskole, i Troms og Finnmark. De mottar henholdsvis 15.000kr og 10.000kr til klassekassa.

I hvert fylke er det også kåret en egen fylkesvinner, som vinner 2500 kr i premie.

Fylkesvinnere
  • Agder: 4.klasse Søndeled skole, i Risør kommune.
  • Innlandet: 4.klasse Dalsbygda skole, Os i Østerdalen.
  • Møre og Romsdal: 4.klasse Sylte skule, Elnesvågen i Fræna kommune.
  • Nordland: 4A på Sandnes barneskole i Alstahaug kommune
  • Oslo: 4.klassene på Østensjø skole
  • Rogaland: 4.klasse Imsland skule, i Vindafjord kommune.
  • Troms og Finnmark: 4A Medkila skole, i Harstad kommune.
  • Trøndelag: 4.klasse Nypvang skole, i Trondheim kommune.
  • Vestfold og Telemark: 4A Haga skole, i Sande kommune.
  • Vestland: 4A Stadlandet skule, i Selje kommune.
  • Viken: 4C Ytre Enebakk skole, i Enebakk kommune.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Bestill et møte med oss

Bestill et møte med oss

Er du medlem og ønsker bedre kontakt, eller vil du høre mer om fordelene ved å være medlem?