Mangfoldprisen løfter frem suksesshistorier og vil inspirere arbeidsgivere og skape større bevissthet om verdien av et mangfoldig arbeidsliv. Libe Rieber-Mohn, direktør for Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi), mener prisen også er viktig fordi innvandrere har en vedvarende lavere jobbsikkerhet og sysselsettingsgrad sammenlignet med den øvrige befolkningen.
-Etnisk mangfold skaper et mer bærekraftig samfunn. Når vi ser og utnytter potensialet innvandrere sitter på, vil det styrke norsk arbeidsliv. Dette gjelder både for innovasjon, kompetanse og lønnsomhet, sier Rieber-Mohn i en pressemelding.
Juryens begrunnelse:
Oda AS (tidligere Kolonial AS) imponerer juryen med engasjementet de ti gründerne har vist siden oppstarten i 2013 med bevisst satsning på mangfold og å skape en god arbeidsplass for alle. Kulturen er empatisk, inkluderende og respektfull. Det er etablert samarbeid med fagforeningen og tariffavtale er på plass. Ledelsen har vilje til integrering med hensyn til etnisitet og å bygge kompetanse i ethvert nivå i virksomheten – og har lykkes. Ledelsen bryr seg virkelig, og har fått gode resultater. Nå satses det internasjonalt. Juryen legger særlig vekt på at unge mennesker uten utdannelse, som ikke har så mange muligheter, får anledning til å kvalifisere seg, f.eks. til en mellomlederstilling. HR og en nyansatt Director of diversity and inclusion skal ivareta den flerkulturelle kompetanseutviklingen, som anses å være helt avgjørende for Odas videre ekspansjon. Oda legger til rette for norskopplæring for alle og har et samarbeid med Ringer i vannet. Man skal ha det godt på jobb uavhengig av livssituasjonen ellers, blir det sagt. Ledelsen er spesielt dedikert og tenker i nye baner, vil hindre utenforskap og mener at en mangfoldig arbeidsstokk er en suksessfaktor. En ansatt med innvandrerbakgrunn sier det slik: «Jeg har jobbet som sjåfør og her på support, og kan erfaringsmessig si at det er et veldig godt miljø.»
Mer om Mangfoldprisen