REMA 1000 er blant de beste i verden på klimaledelse

Publisert

Ole Robert Reitan

Administrerende direktør Ole Robert Reitan (Foto: Rema 1000).

CDP rangerer årlig over 7.000 selskaper på klimaledelse. REMA 1000 får som et av fem norske selskaper toppkarakter og rangeres som beste nordiske aktør i sin bransje.

Om CDP

CDP er en stiftelse som hjelper næringsliv og myndigheter å få bedre oversikt over egen klimapåvirkning. De forespør årlig rapportering på klimaledelse og klimaarbeid fra over 7000 ulike selskaper i over 90 ulike land.  I tillegg til REMA 1000 fikk Evry, DNB, Borregaard og Veidekke toppkarakter i Norge.

Mer

-I REMA 1000 er vi opptatt av å drive både effektivt og miljøvennlig. Vår holdning er at vi skal handle raskere og gjør mer enn det som forventes av oss. Vi jobber hardt for å redusere vår klimabelastning og jeg er stolt av at vi rangeres blant selskapene som er best i verden på klimaledelse, sier Ole Robert Reitan, administrerende direktør i vår medlemsbedrift REMA 1000.

Over 7.000 av verdens største selskaper rapporterte i 2018 sitt klimaarbeid til CDP. Kun 1,8 prosent av selskapene fikk toppkarakteren A, blant disse fem norske. REMA 1000 er den eneste i sin bransje som får toppkarakter i Norden og et av tre sammenlignbare selskaper i Europa.

Siden 2013 har REMA 1000 redusert utslippene med 38 prosent, og er dermed godt i rute mot å nå målet om en halvering av utslipp innen 2030. Reduksjonen på 33 648 tonn CO2e tilsvarer 13 459 biler på norske veier i ett år eller 6730 ganger rundt jorden med fly.

Blant tiltakene som har ført til utslippskutt er bytte av skadelig freon-gass til klimavennlige kjølegasser i over 200 butikker og på flere distribunaler. Alene har dette redusert utslipp fra kjølegasser med 56 prosent siden 2013. Målet er å fase ut alle slike utslipp innen 2025. Videre er utslipp fra elektrisitet halvert som følge av bytte til LED-belysing.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!

Bestill et møte med oss

Bestill et møte med oss

Er du medlem og ønsker bedre kontakt, eller vil du høre mer om fordelene ved å være medlem?