Vil granske eiendomsavtaler i dagligvarebransjen

Publisert

Torbjørn Røe Isaksen

VIL VURDERE TILTAK: Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen forteller til Aftenposten at flere har pekt på eiendomsmarkedet som et viktig etableringshinder innen dagligvarebransjen (Foto: Kunnskapsdepartementet).

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen vil ha svar på om det er noen mekanismer som fører til urimelig konkurranse i dagligvaremarkedet.

Regjeringen vil be Konkurransetilsynet granske eiendomssituasjonen i dagligvarebransjen. Det skriver Aftenposten. I sommer ba departementet tilsynet om å undersøke innkjøpsprisene til aktørene. I tillegg er det en klar forventning fra Isaksen at de også skal analysere eiendomsmarkedet i bransjen.

- Flere har pekt på dette som et viktig etableringshinder og er derfor dekket i bestillingen til tilsynet. Vi forventer at dette er en del av svarene vi får 1. oktober. Da vil vi vite at om dette er et konkurranseproblem og i så fall får vi vurdere hva som eventuelt skal gjøres med det, sier Røe Isaksen til Aftenposten og utdyper at det kan bli aktuelt å diskutere om regelverket skal bli enda tydeligere og klarere.

Under Arendalsuka i august arrangerte NHO Service og Handel arrangementet "Mer konkurranse for bedre utvalg og billigere mat – veien til mer konkurranse i dagligvarehandelen". Her ble blant annet tematikken knyttet til innkjøpspriser og eiendomsavtaler diskutert.

- Vi er glad for at departementet tar grep for å sikre like konkurransevilkår, sier Leif Bache-Mathiesen, fagsjef for Handel i NHO Service og Handel.

- Eiendom er et virksomhetsområde i Norgesgruppen som arbeider med å sikre gode beliggenheter for Norgesgruppens butikker. Norgesgruppen eier i dag 180 eiendom, og samlet er eiendomsportofølgen på rundt 800.000 kvadratmeter. Norgesgruppen benytter 60 prosent av arealet til egen virksomhet, mens resterende leies ut, viser Oslo Economics-rapporten "Etableringshindringer i dagligvaresektoren". Dette kan være til hinder for økt konkurranse i dagligvarebransjen, forklarer Bache-Mathiesen.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!

Bestill et møte med oss

Bestill et møte med oss

Er du medlem og ønsker bedre kontakt, eller vil du høre mer om fordelene ved å være medlem?