Prøver å redde regnskogen

Publisert

UNO-X Dunderdalen

UNO-X Dunderdalen.

Vår medlemsbedrift Uno-X Energi tar avstand fra bruk av palmeolje og har som mål at palmeolje skal bli helt borte fra drivstoff i Norge. Det kan bidra til å redde regnskogen.

Palmeolje

Palmeoljeindustrien er hovedårsaken til at regnskogen ødelegges i Sørøst-Asia. Det truer både mennesker, dyr og klimaet, i følge Regnskogfondet.

Mer her

Uno-X Energi AS er en del av Reitangruppen og har energistasjonskjedene YX og Uno-X, som drives av datterselskapene YX Norge AS og Uno-X Norge AS. Til sammen har Uno-X Energi nær 400 av de totalt 1.600 energistasjonene i Norge. I 2019 blir 90 Shell 7-Eleven stasjoner til YX 7-Eleven. Uno-X Energi blir da nest største aktør på veidrivstoff i Norge. Uno-X Energi har også virksomhet i Danmark. 

Stadig bedre

 For å bidra til å redusere klimagassutslipp ønsker Uno-X Energi å gradvis erstatte det fossile innholdet i flytende drivstoff med fornybart innhold, og har tatt full avstand fra å bruke palmeolje i drivstoff. Samtidig som ambisjonen er å øke omsetningen av flytende fornybart drivstoff fremover, tilbyr Uno-X Energi infrastruktur for elbillading og tanking av hydrogen.

- YX-kjeden selger i dag bensin med 15 prosent fornybart innhold og diesel med 20 prosent fornybart innhold basert på avfall fra skogindustrien, sier Annar Sletvold, daglig leder i YX Norge AS

- Selskapene i Uno-X Energi mener det er meningsløst å bidra til å avskoge regnskogen og er derfor imot all bruk av palmeolje i drivstoff, presiserer Ole Johannes Tønnessen, daglig leder i Uno-X Norge AS

668 millioner liter

Palmeolje kan blandes inn som bioråstoff i autodiesel. SSB har nylig publisert tall som viser at det ble blandet inn hele 16 prosent biodrivstoff i bilbensin og autodiesel i fjor. Dette er langt over kravet på 8 prosent. Det ble tilsatt 668 millioner liter bioetanol og biodiesel i 2017, i følge SSB.

I 2017 reduserte Uno-X Energi utslipp tilsvarende 98.000 tonn CO2-ekvivalenter ved innblanding av biodrivstoff.

Se statistikken her

Ledere i UNO X og YX

Ole Johannes Tønnessen (th) er daglig leder i Uno-X Norge og Annar Sletvold er daglig leder i YX Norge.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!

Bestill et møte med oss

Bestill et møte med oss

Er du medlem og ønsker bedre kontakt, eller vil du høre mer om fordelene ved å være medlem?