Positivt for handel

Publisert

Illustrasjonsfoto: ColourBox.com.

Den politiske plattformen for ny regjering med Høyre, Venstre og Fremskrittspartiet har gode signaler for handelsnæringen.

- Vårt arbeid med å synliggjøre viktigheten av like konkurransevilkår mellom privat og offentlig sektor er blitt hørt. Vi er også glade for at regjeringen ser utfordringene vi har i forhold til digitalisering og et globalt marked, sier Leif Bache-Mathiesen, bransjedirektør i NHO Service og Handel.

Han er opptatt av at like konkurransevilkår mellom privat og offentlig sektor er blitt hørt. Næringen nevner særlig at fribeløpet (350,- grensen) utenlandske aktører har på netthandel også må opp på dagsorden for å redusere handelslekkasjen.

 - Vi ser også at regjeringen ønsker å endre alkoholloven slik at åpningstidene i Vinmonopolets lokale butikker kan følge kommunalt fastsatte salgstider for alkohol. Skal regjeringen gjøre dette riktig må de også likebehandle salg av alkohol på nett, sier Bache-Mathiesen.

Det viktigste for handel:
  • Legge frem en stortingsmelding om handelsnæringen
  • Legge til rette for økt konkurranse innenfor detaljhandel og distribusjon av matvarer og andre dagligvarer.
  • Forenkle reglene for søndagshandel
  • Utvide alkohollovens ytre rammer for kommunal salgsbevilling av alkohol til kl 21 på hverdager og lørdager.
  • Legge frem en stortingsmelding om forbrukerpolitikk med særlig vekt på forbrukernes rettigheter og personvernet i den digitale økonomien.
  • Vurdere forenklinger i avgiftssystemet slik at særavgifter virker i tråd med formålet. 

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!

Bestill et møte med oss

Bestill et møte med oss

Er du medlem og ønsker bedre kontakt, eller vil du høre mer om fordelene ved å være medlem?