Arbeidslivsrelevansen styrkes med nytt NTNU-samarbeid

Almlid og Berg

Administrerende direktør i NHO, Ole Erik Almlid og Rektor ved NTNU Anne Borg var begge fornøyde etter signeringen (Foto: Sondre Aksnes Yggseth / NTNU).

Drift og Service i NHO Service og Handel følger opp en ny avtale mellom NHO og NTNU. Målet er blant annet å styrke arbeidslivsrelevansen i studiene og mobilisere bedrifter til å tilby studenter relevant praksis.

Fredag 10 september inngikk NHO og NTNU en avtale med bla. følgende mål:

  • Styrke samarbeidet om arbeidslivsrelevansen i studietilbud hos NTNU.
  • Styrke samarbeidet om FoU og innovasjon mellom næringsliv og NTNU.
  • Utvikle tilbud basert på kompetanse- og kunnskapsbehov for nye grønne verdikjeder.
  • Mobilisere NHO-bedrifter til å delta i dette arbeidet og tilby studenter relevant praksis.
Slik blir samspillet

- Med denne avtalen blir NHOs bedrifter, NTNUs kunnskap og universitets- og høyskolesektoren mer tilgjengelig for hverandre, sier Marit Reitan, prorektor for utdanning ved NTNU.

Samspill mellom næringsliv og NTNU skal gi deling av kunnskap, utvidet praksis i studier, utvikling av fleksible etter- og videreutdanningstilbud, studentaktiv forskning og entreprenørskap, samt tiltak for økt ansattmobilitet.

- Vi går nå inn for å spisse og sette ut i livet avtalens rammer innenfor drift- og servicebransjene, sier bransjedirektør Jorulf Brøvig Silde i NHO Handel og Service. Han er i dialog med ulike fagmiljøer ved NTNU for å utvide samarbeid til nytte for våre bedrifter.

Framtidens smarte byer

- Våre medlemsbedrifter skal drifte framtidens smarte byer, tettsteder, arbeidsplasser og infrastruktur på en måte som er ressurseffektiv. Det skal gi økt helse og trivsel, ivaretar miljø og klima og ved å ta i bruk den best tilgjengelige kunnskap og metoder, sier Jorulf Brøvig Silde.

Han understreker at kunnskapsutvikling er avgjørende for bransjens og bedriftenes utvikling, konkurranseevne og samfunnsbidrag.

-Vi utforsker nå hvordan vi i enda større grad enn tidligere kan nyttiggjøre oss samarbeidet med NTNU, sier Jorulf Brøvig Silde.

#205

Førsteamanuensis Nora Johanne Klungseth ved NTNU (Foto: privat).

- Jeg brenner for dette

Viktig for samarbeidet er førsteamanuensis Nora Johanne Klungseth ved NTNU. Hun har gode relasjoner til NHO Service og Handel.

- Jeg brenner for fasilitetsstyring i vid forstand, alt fra strategiske til operasjonelle perspektiver. Jeg brenner også for å knytte tettere kontakt mellom studenter, næringsliv og forskning, sier Nora Johanne Klungset.

- Det er viktig å utvikle gode ideer. Vi er konstant på jakt etter nye forbindelser og muligheter. Jeg er ivrig etter å samarbeide og utvikle enhver ide bedriften måtte ha, enten du trenger rådgivning, utvikling eller forskning. Jeg er spesielt interessert i prosjekter relatert til innovasjon og holder per i dag et sterkt fokus på bærekraft, verdiskaping og digital transformasjon. Jeg liker å veilede studenter og er gjerne med på å utvikle og samarbeide om forskningsprosjekter, sier Nora Johanne Klungset.

Om avtalen

Avtalen mellom NTNU og NHO er den første av sitt slag. Formålet er å kunne styrke dialog og samarbeid rundt prosjekter knyttet til arbeidslivsrelevans, livslang læring og kompetanse- og kunnskapsbygging i et omstillingsperspektiv. Det er ingen økonomiske midler knyttet til samarbeidsavtalen. Krono har mer om saken

Mann

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Bestill et møte med oss

Bestill et møte med oss

Er du medlem og ønsker bedre kontakt, eller vil du høre mer om fordelene ved å være medlem?