Ukrainske Nadiia fikk jobb i barnehage

Publisert

Foto: Manpower

Ukrainske Nadiia fikk jobb i barnehage i Ålesund gjennom Manpower. «Arbeid er viktig for personlig utvikling og gir mulighet til å bidra til lokalsamfunnet», sier hun.

Da det brøt ut krig i hjemlandet Ukraina, flyktet Nadiia Boieva (44) til Ålesund i Norge sammen med sønnen sin på 6 år. Mannen hennes måtte bli igjen da ingen menn i alderen 18-60 år får forlate landet.

– Vi forsøker å snakke sammen hver dag. Av og til sliter vi med å få kontakt på grunn av dårlig internett i Ukraina. Det er veldig vanskelig å være så langt fra hverandre, men mannen min er glad for at sønnen vår bor i Norge slik at han slipper å høre sirener og bomberaketter. Det er bedre og tryggere for sønnen vår å være her nå, sier Nadiia.

Fikk jobb gjennom Manpower

I Ukraina hadde hun ulik arbeidserfaring både fra helse og økonomi. Hun jobbet først som jordmor på en fødeavdeling og kvinneklinikk i mange år, og deretter byttet hun fagfelt og var salgssjef for designklær i en nettbutikk.

– Jeg ønsker å dra tilbake til Ukraina når krigen er over, sier hun på godt norsk.

Da Nadiia kom til Norge deltok hun på introduksjonskurset for Ukrainske flykninger i Ålesund. Det var her hun lærte seg norsk, og også her hun første gang fikk høre om Manpower. Representanter fra Manpower var invitert til voksenopplæringen for å holde foredrag. Nadiia hadde lenge søkt jobber i Norge uten hell.

– Da tok jeg kontakt med Manpower. De visste hvor det var behov for arbeidskraft. De foreslo at jeg kunne jobbe i barnehage. Selv om det var et nytt område for meg, var jeg veldig positiv. Det har vært en veldig bra erfaring for meg, og gjorde også at jeg har blitt bedre i norsk. Jeg liker å jobbe, og trives ikke med å sitte hjemme uten å ha noe å gjøre, sier Nadiaa.

Les mer om denne saken hos Manpower

Bestill et møte med oss

Bestill et møte med oss

Er du medlem og ønsker bedre kontakt, eller vil du høre mer om fordelene ved å være medlem?