Fortsatt nedtur for innleie til bygg

byggningsarbeider

(Foto: ColourBox.com).

Etter et år preget av korona er store deler av markedet for bemanning nå på vei tilbake til normalen. Unntaket er bygg hvor markedet fortsetter å falle. Dette viser tall som NHO Service og Handel offentliggjør i dag.

#205

Se rapporten (28 sider).

Statistikken viser at det i 2. kvartal ble omsatt 24 prosent flere arbeidstomer enn i tilsvarende kvartal i fjor. Selv om aktiviteten i bransjen fortsatt ligger 8 prosent lavere enn før korona pandemien, er dette en indikasjon på at arbeidsmarkedet på de fleste områder er i ferd med å normalisere seg, sier bransjedirektør for bemanning- og rekruttering i NHO Service og Handel, Even Hagelien.

På flere områder har bransjen i løpet av koronakrisen vist sin samfunnsverdi. Blant annet bistår bransjen med kapasitet innen koronatesting og vaksinering. Innen barnehager og skoler har man gjort det mulig å etablere mindre kohorter. Mange som mistet jobben eller ble permittert som følge av korona har fått nye muligheter via bransjen.

Når det gjelder utleie til bygg- og anleggsbransjen er situasjonen fortsatt svært vanskelig. Der falt aktiviteten med mer enn 10 prosent i 2. kvartal. Markedsutviklingen var fortsatt preget av stengte grenser og effekten av innstramminger i lovverket. Sett i forhold til 2019 har markedet for innleie til bygg falt med mer enn 40 prosent og mer enn 4000 heltidsstillinger har blitt borte. Mens bygg i 2020 utgjorde 29 prosent av markedet for bemanningsbransjen utgjorde det i 2. kvartal bare 21 prosent.

Mann

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Bestill et møte med oss

Bestill et møte med oss

Er du medlem og ønsker bedre kontakt, eller vil du høre mer om fordelene ved å være medlem?