- Bemanningsbransjen er viktig for kommunene

tre personer

Fra venstre: Styrer på Sundheimen, Janne Thode, direktør i Reflekt Katharine Gude og Høyres kommunepolitiske talsperson Ove Trellevik.

- Bemanningsbransjen spiller en avgjørende rolle for kommunesektoren. Uten den fleksibiliteten, som de tilbyr, ville tjenestene i kommunene både blitt mer kostbare og kanskje ikke av samme kvalitet, sier Høyres kommunepolitiske talsperson Ove Trellevik.

Ove Trellevik besøkte i går Sundheimen sykehjem i Øygarden utenfor Bergen sammen med vår medlemsbedrift Reflekt.

- Vi hadde en gjennomgang av behovet for helsepersonell under korona og situasjonen fremover der man trolig vil mangle sykepleiere og annet personell. Særlig distrikts-Norge er i en krevende situasjon, sier Katharine Gude som er direktør i bemanningsbedriften Reflekt. Styrer på Sundheimen, Janne Thode Janne kan fortelle at rekruttering er krevende. Hun har nå blant annet hatt en stilling utlyst og ubesatt i et helt år.

Sliter på den faste staben

- Vi har sett eksempler på at nå man ikke bruker vikarbyrå, så sliter en unødvendig hardt på den fast tilsatte staben, sier Ove Trellevik.

- Omsorgtjenestene i en kommune skal tilbyes brukerne 24/7/365 dager i året. En turnuskabal med bare heltidsansatte fra kommunen er praktisk umulig å få til innenfor rimelig kostnadskonsekvens. Å presse arbeidstakere til å jobbe annen hver helg mot sin vilje medfører også dårlig rekrutering og høyere sykefravær. Drømmen enkelte har om bare 100 prosent heltidsstillinger i kommunene går bare ikke opp, sier Trellevik.

God kost/nytte

Trellevik mener at den beste «kost/nytte løsningen» i praksis mange steder er en kombinasjon av en andel fast tilsatte i kommunen, med et tillegg fra vikarbyrå som står ansvarlig for en andel av årsverk produksjonen. Summen dekker kommunen eller institusjonens totale behov.

- For å optimalisere drift og kvalitet så mener jeg kommunene i større grad bør benytte seg av bemanningstjenester. Det gir bedre ressursutnyttelse, og det gir bedre fleksibilitet for mange som velger å jobbe i vikarbyrå, sier Trellevik.

- For nyutdannede er det også en unik mulighet til å skaffe seg erfaring fra flere instruksjoner før en velger «sin karrierevei» enten i kommunehelsetjenesten eller i spesialisthelsetjenesten, sier han.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Bestill et møte med oss

Bestill et møte med oss

Er du medlem og ønsker bedre kontakt, eller vil du høre mer om fordelene ved å være medlem?