- Vi har ikke en eneste medarbeider å sende ut av landet

to damer ved en bil

Helsefagarbeider Timmy Claire Claver (tv) og leder Katharine Gude i Smart Bemanning.

Å gjøre om et endelig vedtak i Utlendingsnemnda (UNE) skjer meget sjelden, men det skjedde etter påtrykk fra Katharine Gude i vår medlemsbedrift Smart Bemanning i Bergen. - Vi har ikke en eneste medarbeider å sende ut av landet, sier hun.

-Det er en stor krise i helsevesenet nå. Vi har ikke en eneste medarbeider å sende ut av landet. Folk dør eller står i fare for å dø. Dere må gjøre om på dette vedtaket, sa Katharine Gude i Smart Bemanning til Utlendingsnemnda.

Nemda gjorde om sin beslutning med et raskt vedtak. Dermed kan helsefagarbeider Timmy Claire Claver jobbe hundre prosent i Bergen.

-  Den 17. mars fikk jeg avslag på søknad om arbeidstillatelse fra Utlendingsnemnda, men Smart Bemanning ga ikke opp og gjorde sitt beste for å omgjøre UNEs vedtak. Nå kan jeg bli i Norge, og får lov å gjøre min plikt som helsepersonell. Jeg har lyst til å bidra så godt jeg kan, sier helsefagarbeider Timmy Claire Claver. Hun er opprinnelig fra Filipinene.

#205

Timmy Claire Claver.

Vi som står i frontlinjen

- Vedtaket betyr veldig mye for meg, sier Timmy Claire Claver.
-  Jeg synes at vi som står i frontlinjene under koronakrisen har en viktig jobb. Vi gir ikke bare bistand, men også håp til mange, særlig de som er syke, sier hun.

Fast ansettelse i bemanningsbedrift var ikke godt nok

Problemet var at Utlendingsnemnda satte krav om fast ansettelse i en turnus og ikke anerkjente fast ansettelse med bemanningsbedrift som arbeidsgiver. Timmy Claire Claver hadde i utgangspunktet en 80 prosent stilling som ansatt i Smart Bemanning, men hun var ikke i en fast turnus.

Mann

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Bestill et møte med oss

Bestill et møte med oss

Er du medlem og ønsker bedre kontakt, eller vil du høre mer om fordelene ved å være medlem?