Slik påvirkes du av automatisering

Publisert

#205

Maalfrid Brath, konsernsjef i ManpowerGroup har en undersøkelse som viser at 86 % av arbeidsgiverne vil bevare eller øke antallet ansatte de neste to årene på grunn av automatisering. Særlig vil de øke bemanning innenfor produksjon, kundebehandling og IT.

En ny undersøkelse fra ManpowerGroup spurte 20.000 arbeidsgivere over hele verden hvordan automatisering vil påvirke dem de neste to årene. Blant annet svarte de på hvilke personlige egenskaper de ser etter hos mennesker de skal ansette.

Arbeidsgiverne innenfor tradisjonelt «harde» fag, som IT, ingeniører og produksjon, leter etter ansatte med «myke» egenskaper – og motsatt. Øverst på listen over personlige egenskaper står læringsvillighet, kommunikasjon og samarbeidsevner.

– Når arbeidslivet går mot mer automatisering og digitalisering, spiller de ansattes personlige egenskaper en stadig større rolle. Det hjelper ikke å være god i teknologi hvis man ikke skjønner hvordan mennesker skal bruke og utvikle denne teknologien, sier Maalfrid Brath, konsernsjef i ManpowerGroup

Hun peker på at hele 65 prosent av arbeidsgivere som planlegger å ansette flere folk innen IT, oppgir at kommunikasjonsferdigheter er egenskapen de setter mest pris på.

– Stadig flere organisasjoner bryter ned siloene og legger opp til samarbeid på tvers av fagdisipliner. Det stiller krav til gode samarbeids- og kommunikasjonsevner hos de ansatte, spesielt hos spesialistene som skal gjøre faget sitt nyttig for andre. Da er «myke» ferdigheter gull verdt.

Velkommen til seminar

Digital transformasjon i alle bransjer gjør at lederrollen er i endring. Men hva skal til for å lykkes som leder i fremtidens arbeidsliv? Ragnvald Sannes, en av Norges fremste eksperter og forelesere innen digital teknologi og forretningsutvikling, snakket om dette temaet på ManpowerGroup Forum 14. mars. Mer her

Mann

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!

Bestill et møte med oss

Bestill et møte med oss

Er du medlem og ønsker bedre kontakt, eller vil du høre mer om fordelene ved å være medlem?