Lavere veksttakt i bemanningsbransjen

statistikk

Markedet for bemanningsbransjen økte i første kvartal, men veksttakten er synkende, viser tall som NHO Service og Handel offentliggjør i dag. Sørlandet og i Midt-Norge opplever tilbakegang, mens Oppland og Rogaland går sterkt opp.

Bemanningsbransjen vokste 3,7% i 1. kvartal sammenliknet med samme periode i fjor. Markedet er altså fortsatt positivt selv om veksttakten nå synker.

Etter et år hvor man la utfordringen i oljesektoren bak seg og man langt på vei kunne friskmelde arbeidsmarkedet var det som forventet en positiv markedsutvikling i 1. kvartal. Det er likevel verdt å merke seg at veksttakten går ned og at enkelte store markeder nå møter utfordringer.

-Med det politiske kjøret som bransjen har vært utsatt for siste året og de endringer som er gjort i rammevilkår er det en utbredt bekymring i bransjen for at markedet vil bli betydelig strammere i tiden som kommer, sier fagsjef Even Hagelien.

Selv om markedet samlet sett øker moderat er det nedgang i flere steder. Det var i 4. kvartal nedgang i forhold til året før i seks fylker. På Sørlandet og i Midt-Norge er nedgangen henholdsvis 1,7- og 2,4%.  Det verdt å merke seg en negativ utvikling i store markeder som Hordaland (-8,3%) og Trøndelag (-7%). Særlig positivt er det å se at solgte timer i Oppland vokste med hele 35% og at veksten i  Rogaland var på nesten 28%.

På 8 av 13 yrkesområder er det vekst forhold til samme kvartal året før. Særlig positiv utvikling var det innen lager, logistikk og transport (+30,7%) og tekniske tjenester (+29%). Innen kontor og administrasjon fortsetter nedgangen (-11,2%).

Se hele statistikken (pdf)

 
Mann

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!

Bestill et møte med oss

Bestill et møte med oss

Er du medlem og ønsker bedre kontakt, eller vil du høre mer om fordelene ved å være medlem?