-Dropp norskkrav og få flere talenter

Publisert

Torben Sneve (Foto: Adecco).

- Krav om å beherske norsk ekskluderer for mange talenter, sier konsernsjef Torben Sneve i Adecco. Han har en fersk rapport som viser at Norge er best i Norden og på fjerdeplass i verden i å tiltrekke, utvikle og beholde talenter.

Global Talent Competitiveness Index (GTCI) er en verdensomspennende arbeidsmarkedsundersøkelse utført av Adecco Group i samarbeid med INSEAD og Tata Communications.  Dette er årlig benchmark som grundig måler 119 lands evne til å utvikle, tiltrekke og beholde talenter.

Målingen setter Norge på topp i Norden og på fjerdeplass i verden, rangert bak Sveits, Singapore og USA. Tallene viser at vi er gode på å beholde og utvikle våre egne talenter her i Norge, men ikke så bra på å tiltrekke oss utlendinger.

- Grunnen til at vi gjør det bra er nok i stor grad våre sosiale goder og sikkerhet på jobb, utdanningssystemene våre, og det at det er et klart skille mellom jobb og fritid. Det er ingen tvil om at vi har det bra i Norge», sier Torben Sneve, konsernsjef i Adecco-konsernet, medlem av NHO Service og Handel.

Engelsk bør holde

-  Det er en enorm jobb for AS Norge å omstille seg, og vi trenger de beste menneskene. Da er internasjonal erfaring og kompetanse utenfor landegrensen helt essensielt. Uten mangfold går det dårlig med innovasjonstakten. Her kan Norge bli bedre», sier Sneve. Han mener at å ha norsk som krav i nesten alle jobber er en hemsko.

-  De fleste snakker engelsk i Norge. Krav om norsk ekskluderer alt for mange talenter og gjør det vanskelig å komme til Norge, sier Sneve.

Se rapporten

Mann

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!

Bestill et møte med oss

Bestill et møte med oss

Er du medlem og ønsker bedre kontakt, eller vil du høre mer om fordelene ved å være medlem?