- Debatten om bemanningsbransjen har vært frustrerende

#205

GODE EKSEMPLER BLIR IKKE LYTTET TIL: Maalfrid Brath, konsernsjef i Manpower Group Norge, har utallige eksempler på personer som har takket dem for å ha gitt de en ny mulighet i arbeidslivet. Likevel har det ikke blitt lyttet til. Foto: Manpower Group.

Manpower-sjef Maalfrid Brath legger ikke skjul på at innleie-debatten har vært krevende, og at hun til tider har blitt sint over mange urimelige påstander.

- Jeg må si at debatten som har vært omkring bemanningsbyråer de siste to årene har vært ekstremt frustrerende, og det har egentlig gjort meg ganske sint til tider. Dette fordi at veldig mange av de som har uttalt seg kan ikke nok om fakta. Da blir en fjær til ti høns, og man tar utgangspunkt fra et ståsted og ser ikke helheten, sier Maalfrid Brath, konsernsjef i Manpower Group Norge, til NRK

Stolt

- Jeg har i hele denne perioden vært veldig opptatt av å holde meg til fakta, og jeg er så stolt av alle de menneskene som vi - gjennom de siste 53 årene i Norge - har fått ut i jobb. 20 prosent av de som kommer til oss er studenter, 40 prosent er arbeidsledige, og en av tre som kommer inn til oss får jobb i løpet av ett år hos våre kunder, legger hun til.

Det er bare i overkant av en prosent av årsverkene i Norge som ytes gjennom bemanningsbransjen. Dette har ligget konstant siden 2005, og bransjen er ikke i nærheten av å undergrave hovedregelen om fast ansettelse. Likevel stemte KrF – sammen de rødgrønne – for å begrense innleie i alle bransjer i Norge. Dette innebærer blant annet forbud mot såkalte «nulltimerskontrakter» og krav om at det bare er bedrifter som er bundet av en tariffavtale som får lov til å leie inn arbeidskraft.  

- Gode eksempler blir ikke lyttet til

De nye reglene vil først og fremst ramme de som allerede har en utfordring med å komme seg inn i arbeidslivet, da bemanningsbransjen må være mer forsiktige med hvem de faktisk ansetter.

- Når man gjør endringer i lovverket som vil gjøre det vanskeligere å være en inngangsport til arbeidslivet, så blir jeg frustrert. De gode eksemplene blir ikke lyttet til. Jeg har ikke tall på hvor mange mennesker som har takket oss for at vi har gitt de en ny mulighet. Dette er noe vi har brukt overfor politikerne, men det øret har vært tett hos mange. Det er veldig frustrerende, sier hun til NRK.

Mann

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!

Bestill et møte med oss

Bestill et møte med oss

Er du medlem og ønsker bedre kontakt, eller vil du høre mer om fordelene ved å være medlem?