Vekst etter 4 års nedtur

Fagsjef for bemanningsbransjen i NHO Service Even Hagelien.

Fagsjef for bemanningsbransjen i NHO Service Even Hagelien. (Foto: Jon Amundsen).

For første gang siden 2012 var det i 4. kvartal 2016 vekst i bemanningsbransjens marked. Hovedgrunnen til dette er solid utvikling innen bygg og industri. Dette viser bemanningsbransjens kvartalsstatistikk.

- Dette er godt nytt for bemanningsbransjen og norsk arbeidsliv. Innen flere store yrkesområder ser man ut til å være forbi de vanskelige tidene, sier fagsjef i NHO Service Even Hagelien.

Totalt antall solgte timer vokste med 6% og omsetningen vokste med 8,5%. 

- Særlig gledelig er det å se at det ser ut til å snu i Rogaland. Veksten der var på 3,8% i forhold til i fjor. Dette er første gang med vekst i det fylket siden 1. kvartal i 2013, sier Hagelien.

- Statistikken viser lyspunkter for arbeidsmarkedet i Norge. Det kan se ut som bunnen ble nådd i løpet av 2016 og at man nå går mot lysere tider. Samtidig er det verdt å merke seg at det er noen få yrkesområder som løfter helheten.

- Barometer for næringslivet
- Bemanningsbransjen er en av de mest konjunkturfølsomme bransjene og kan dermed ses som et barometer på utviklingen i norsk arbeidsliv. Etter stabilisering i 2. og 3. kvartal ser bransjen nå ut til å ha fått vind i seilene. Dette er ikke bare gode signaler for for bemanningsbransjen men også for norsk økonomi, ifølge fagsfjefen i NHO Service.

På landsbasis er det til dels store variasjoner i markedsutviklingen. Det er verdt å merke seg vekst i 16 fylker. Akershus alene hadde en vekst på 13,2%. Samtidig er det nedgang på 26,6% i Møre og Romsdal.

- Mot bedre tider
Det yrkesområdet med mest positiv utvikling i 4. kvartal var bygg og anlegg med 24,2% oppgang. Også innen oppvekst og utdanning er det solid vekst på 15,6%.

- Man må samtidig ikke glemme at det fortsatt er nedgang i 7 av 12 yrkesområder. Størst nedgang er det innen området helse og omsorg (-14,5%) og økonomi og regnskap (-11,5%). Konsekvensene av oljenedturen ser nå i stor grad ut til å ha blitt tatt ut, og at vi nå går mot bedre tider, sier Even Hagelien.

Bestill et møte med oss

Bestill et møte med oss

Er du medlem og ønsker bedre kontakt, eller vil du høre mer om fordelene ved å være medlem?