Regjeringens forslag til regulering av innleie

Publisert

#205

Anne-Cecilie Kaltenborn.

- Bemanningsbransjen gir hvert år jobb til rundt 85.000 personer og sikrer at næringslivet får tilgang på arbeidskraft og kompetanse. Dette er noe av grunnen til at bemanningsbransjen er viktig for Norge. NHO Service er positive til tiltak som styrker rollen til seriøse aktører på bekostning av useriøse, sier Anne-Cecilie Kaltenborn, adm. dir. i NHO Service

I dagens VG presenterer regjeringen noen forslag til regulering av bemanningsbransjen.

- Vi ønsker å gå i en konstruktiv dialog om dette. Det er viktig at mål om seriøsitet oppnås samtidig som man ikke begrenser veien inn i arbeidslivet, som er en viktig samfunnsrolle for bemanningsbransjen, sier Anne-Cecilie Kaltenborn.

- Noe ufortjent opplever vi at bemanningsbransjen er trukket inn i oppkjøringen til valgkampen på en måte som fremstiller denne bransjen helt feil. NHO har kommet med konstruktive tiltak og har en løpende dialog med Arbeidsdepartementet om dette.

Inngangsport til arbeidslivet

- Bemanningsbransjen gir hvert år jobb til rundt 85.000 personer. 40 prosent av disse får jobb via en bemanningsbedrift i stedet for å gå arbeidsledig. Nesten 20 prosent kommer rett fra skolebenken, sier Kaltenborn.

- Hovedbegrunnelsen for å jobbe i bransjen er at den er en god inngangsport til arbeidslivet og man opplever at det er lettere å få jobb i en bemanningsbedrift enn andre steder. Det er relativt få personer som jobber lenge i en bemanningsbedrift. Dette er et resultat av at det er lett å gå videre til andre jobber fra et bemanningsoppdrag.

Regjeringens forslag

Regjeringen foreslår en tydeligere presisering av hva som skal anses som fast ansettelse basert på dagens gjeldende rett. Videre vil man til en viss grad åpne for midlertidige ansettelser i bemanningsbedrifter. Det vurderes også å innføre en kvote for hvor mye innleie som kan skje til bygg og anlegg.

- Det er fremdeles en del uklart rundt hvordan man tenker seg regelverket utformet. Vi kommer til å gi innspill både før høringssaken er ferdig utformet og til selve høringssaken som er bebudet før sommerferien. Det er viktig å ha et regelverk for bemanningsbransjen som ivaretar bransjens rolle som inngangsport til arbeidslivet, avslutter Anne-Cecilie Kaltenborn.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!

Bestill et møte med oss

Bestill et møte med oss

Er du medlem og ønsker bedre kontakt, eller vil du høre mer om fordelene ved å være medlem?