Flere midlertidige fortrenger ikke fast ansatte

Publisert

#205

Adm dir Anne-Cecilie Kaltenborn i NHO Service.

Liberaliseringen av lovverket rundt midlertidig ansatte har positiv effekt for ungdom som har problemer med å komme inn på arbeidsmarkedet, viser ny rapport.

Se rapporten her (pdf).

SNF (Samfunns- og næringslivsforskning) har på oppdrag fra Arbeids- og sosialdepartementet undersøkt virksomhetenes bruk av ulike tilknytningsformer for arbeid.

I rapportens sammendrag står det:

"Våre funn indikerer at 10 prosent av virksomhetene benyttet flere midlertidige ansatte i 2016 pga. lovendringen i juli 2015. Dette ser ut til i størst grad å «treffe» ungdommer med problemer med å komme inn på arbeidsmarkedet."

6 prosent av virksomhetene hadde, da SNF undersøkte dette i mai 2016, ansatt flere i midlertidige stillinger enn de gjorde tidligere. Andelen var størst blant de største virksomhetene. Utover disse svarte 4 prosent av utvalget at de ville ansette flere midlertidig i løpet av 2016.

- Det er kort tid siden myndighetene liberaliserte lovverket for midlertidige ansettelser og det er derfor for tidlig å trekke bastante konklusjoner, men det er ingen grunn til å fjerne bestemmelsen, sier adm dir Anne-Cecilie Kaltenborn i NHO Service.

Hun viser til at SNF peker også på at man må være forsiktige med å trekke endelige konklusjoner.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Bestill et møte med oss

Bestill et møte med oss

Er du medlem og ønsker bedre kontakt, eller vil du høre mer om fordelene ved å være medlem?